VIDEO FOTO – Sibiul sub ’’asediul’’ blindatelor americane. Motorizate circulă prin oraș

301

În ultimele zile sibienii au putut vedea în trafic mai multe blindate și motorizate din dotarea armatei române și a celei americane. Cititorii ne-au trimis imagini cu acestea circulând prin oraș.

Din fericire nu vorbim de o pregătire de război ci de un exercițiu de mare amploare ce se desfășoară și la Sibiu. Este vorba de Saber Guardian 2017 (SG17), cel mai mare exerciţiu desfăşurat în regiunea ţării noastre. Acesta condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se va desfăşura, în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile Bulgariei, României şi Ungariei.
Ieri (joi), militari din cadrul Regimentului 2 Cavalerie (2CR) din Statele Unite împreună cu militari din Brigada Multinațională Sud-Est din Craiova, participanţi la exerciţiu multinaţional „Saber Guardian 2017” (SG17) au desfăşurat o serie de activităţi, grupate sub denumirea „Dragoon Guardian 2017” , în garnizoana Sibiu. Cu această ocazie, parcarea Sălii Transilvania a găzduit o expoziţie de armament şi tehnică militară din dotarea Armatei României şi a SUA şi activităţi de relaţionare cu comunitatea locală.tanc 3Din acest motiv în ultimele zile ați putut vedea circulând prin oraș foarte multe blindate și motorizate ale armatei române și americane.
Și aeroportul din Sibiu este în această perioadă folosit intens de către avioane și elicoptere militare.

Exercițiu de mare anvergură în România
Pe teritoriul României, SG17 se desfăşoară în peste 20 de poligoane şi raioane de dislocare, inclusiv Marea Neagră. Printre locaţii se numără Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNII) “Getica” Cincu, Borduşani, Mihail Kogălniceanu, Vâlcea, Capu Midia sau Câmpia Turzii.
În total, în regiunea Mării Negre se vor desfăşura, în acest an, 18 exerciţii internaţionale, la care vor participa aproximativ 40.000 de militari, SG17 fiind cel mai mare şi mai complex dintre acestea.tanc 1
Exerciţiul Saber Guardian se organizează anual începând cu 2013, fiind găzduit, până în prezent, prin rotaţie, de Bulgaria, România şi Ucraina.

SG17 este inclus în Programul exerciţiilor întrunite ale Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creşterii interoperabilităţii la nivel întrunit şi multinaţional cu forţele naţiunilor aliate şi partenere.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.