Șase luni de creștere continuă la Aeroportul Internațional Sibiu

187

Interesul pasagerilor pentru rutele operate de pe Aeroportul Internațional Sibiu se reflectă în numărul total de pasageri înregistrați în primul semestru al anului 2017, la începutul lunii iunie 2017 depășindu-se pragul de 200.000 de pasageri transportați pe aeroportul din Sibiu.

Încă de la începutul anului, au fost înregistrate constant creșteri de peste 50% comparativ cu anul 2016. Astfel, în primul semestru al anului 2017, traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional Sibiu a indicat o creștere de 55,24% față de aceeași perioadă a anului 2016.
În intervalul ianuarie-iunie al acestui an, numărul total de pasageri înregistrați pe aeroportul din Sibiua fost de 245.188,dintre care:116.694 pasageri îmbarcați, 113.495 pasageri debarcați și 14.999 pasageri aflați în tranzit.

Evoluția pozitivă a traficului aerian la Aeroportul Internațional Sibiu contribuie la dezvoltarea locală și regională, având impact direct asupra mediului de afaceri, precum și a turismului din zonă, stimulând totodată creșterea economică atât la nivelul orașului Sibiu, cât și în regiunile deservite.
În prezent, Aeroportul Internațional Sibiu oferă pasagerilor posibilitatea de a zbura direct spre destinații din Europa, precum și indirect în toată lumea prin hub-urile internaționale München și Viena.

Astfel, de pe Aeroportul Internațional Sibiu puteți zbura direct către orașe din Italia – Milano, Spania – Madrid, Germania – Dortmund, Memmingen, München, Nürnberg și Stuttgart, Austria – Viena, Marea Britanie – Londra, dar și către Turcia – Antalya, prin cursa charter operată în sezonul de vară.

Conform programului de zboruri din sezonul de vară 2017, de la Aeroportul Internațional Sibiu puteți călători direct spre:
DORTMUND – Luni, Miercuri, Vineri
LONDRA – Luni, Miercuri, Joi, Vineri, Duminică
MADRID – Marți, Sâmbătă
MEMMINGEN – Joi, Duminică
MILANO – Marți, Sâmbătă
MÜNCHEN – Luni-Duminică (4 frecvențe Luni-Vineri, 3 frecvențe Sâmbătă, 2 frecvențe Duminică)
NÜRNBERG – Luni, Miercuri, Vineri
STUTTGART – Luni, Miercuri, Vineri, Sâmbătă, Duminică
VIENA – Luni-Duminică (1 frecvență zilnic)
ANTALYA – Joi

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.