Ecouri din Șelimbăr: concerte inedite în Biserică. Începe al doilea eveniment

229

Vineri, 21 iulie, de la ora 18:00 are loc cel de-al doilea eveniment din stagiunea „Ecouri din Șelimbăr”, la concertul The Chamber Music Project, alături de invitatul special Xingye Li (China).

În această vară, biserica va găzdui o serie de 6 concerte camerale dedicate promovării muzicii culte în rândul comunității din localitatea Șelimbăr și din împrejurimi. Stagiunea își propune să devină la scurt timp unul din cele mai frumoase elemente care promovează oferta turistică a comunei pentru vizitatorii săi.

Organizate la finalul fiecărei luni, într-o clădire emblematică pentru arhitectura locului, Biserica evanghelică fortificată, concertele sunt deschise tuturor, dar țintesc în mod deosebit publicul tânăr, și tocmai de aceea sunt gândite să apropie printr-o abordare inedită, prietenoasă, departe de maniera formală a sălilor tradiționale de concert.

La concertul de vineri, prospețimea abordării muzicale și pasiunea interpretării celor patru artiști vă va apropia mai mult decât ați fi crezut de muzica unor mari compozitori. Sonate, serenade, compoziții de improvizație sau dansuri populare românești sunt doar câteva dintre stilurile abordate de muzicieni. Invitat să concerteze va fi The Chamber Music Project, compus din Raluca Stratulat – vioară, Andreea Țimiraș – violoncel și Eliza Puchianu – pian, alături de Xingye Li – chitară.
La adăpostul răcoros al Bisericii evanghelice, vă invităm să descoperiți un program special din care vor face parte lucrările compozitorilor: C. Debussy, G. Enescu, D. Lipatti, S. Androne, M. Ravel, B. Bartók, M. Mellits, C. B. Basacopol.

Intrarea va fi liberă.

Evenimentul este organizat în cadrul Festivalului ICon Arts Transilvania.

Despre UCIMR

UCIMR este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.
De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.