Campanie specială de vaccinare antirujeolă la Sibiu. Copiii din satele îndepărtate duși cu autobuzele la dispensar

332

Județul Sibiu are o comisie mixtă care se ocupă de campania specială de vaccinare antirujeolă. Comisia a analizat datele Direcției de Sănătate Publică privind localitățile vulnerabile și situația internărilor înregistrate de Spitalul Clinic de Pediatrie, membrii Comisiei și au identificat o serie de soluții pentru vaccinarea tuturor copiilor cu vârste între 9 luni și 9 ani.

“În satele în care nu există punct sanitar, copiii vor fi transportați cu microbuzele școlare până la dispensarul comunei, pentru a fi vaccinați. Am cerut și am obținut sprijinul primarilor în acest sens”, a subliniat prefectul Lucian Radu.
De la începutul anului, 41 de copii au fost internați la Spitalul Clinic de Pediatrie, cu forme de rujeolă complicate. Managerul spitalului, dr. Stelian Banciu, a propus dislocarea câtorva medici rezidenți de la Pediatrie și Infecțioase pentru a merge în județ, să ajute medicii de familie.
La rândul său, directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Gabriel Budescu, a precizat că în comuna Brădeni, unde nu există medic de familie, vaccinarea va fi realizată de specialiștii DSP, care se vor deplasa acolo.
În fiecare săptămână, DSP va întocmi o informare privind stadiul derulării campaniei de vaccinare antirujeolică în județ, pe care o va prezenta Prefectului jdețului Sibiu.
DSP dă asigurări că dispune de doze suficiente de vaccin pentru a fi imunizați toți copiii nevaccinați până acum.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.