kos

Panică în una dintre cele mai cunoscute insule din Grecia. Un cutremur de 6.7 grade a zguduit cel mai tare insula Kos. Mai multe clădiri au fost puse la pământ de seism, iar bilanțul victimelor arată că două persoane au murit și aproximativ 200 au fost rănite. Și în Turcia s-a resimțit cutremurul.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,7, a zguduit vineri dimineaţă mai multe oraşe turistice din zona Mării Egee, anunţă The Guardian, citând oficiali greci şi turci, conform cărora aproximativ 200 de persoane au fost rănite, iar două au murit. Dintre răniţi, cel puţin 120 sunt din Kos, iar 70 în Turcia, anunță News. Potrivit autorităţilor locale din insula Kos, cele două persoane care şi-au pierdut viaţa sunt turişti străini. Centrul vechi al Kos, plin de baruri şi terase, arăta vineri dimineaţă ca după război, cu pietre şi sticlă căzute pe străzi. Numeroase hoteluri au fost avariate, astfel că sute de turişti au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea afară.
Cele două persoane care şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Grecia sunt un turc şi un suedez, au anunţat autorităţile elene, fără a le divulga identităţile, relatează The Guardian.
Alte 120 de persoane au fost rănite pe insulele elene, dintre care patru sau cinci sunt în stare gravă. De asemenea, cel puţin 20 de oameni internaţi au oase rupte.
Zidul unei clădiri care data din anii ’30 s-a prăbuşit peste oamenii aflaţi într-un bar din clădire, a precizat primarul.
“Nu mai sunt multe clădiri vechi rămas în Kos. Aproape toate structurile de pe insulă au fost construite conform noilor coduri, pentru a rezista la cutremure”, a adăugat oficialul.
Guvernatorul regiunii, Giorgios Hadjimarkos, a precizat că echipe de intervenţie inspectează clădirile avariat, dar “prioritatea în prezent este salvarea de vieţi omeneşti”.

Centrul vechi al Kos, plin de baruri şi terase, arăta vineri dimineaţă ca după război, cu pietre şi sticlă căzute pe străzi.
Numeroase hoteluri au fost avariate, astfel că sute de turişti au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea afară, încercând să doarmă pe şezlonguri, acoperiţi cu pături oferite de angajaţi.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns