CNAIR face încă o promisiune legată de autostrada Sibiu – Pitești

0 240

Dacă până la jumătatea lui august 2017 studiul de fezabilitate pentru toată autostrada Sibiu – Pitești nu va fi gata, CNAIR are de gând să îl finalizeze în regie proprie.

Şefii de la Drumuri vor ca la jumătatea lunii viitoare să aibă pe masă tot studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti. Dacă nu, pun punct contractului şi îl termină în regie proprie, spune directorul general al Companiei de Infrastructură într-un interviu pentru Digi24. Italienii de la Spea şi românii de la Tehnic mai au de predat studiile pentru porţiunea din autostradă care străbate munţii, cea dintre Boița – Racovița și Văleni. Este vorba de aproape 60 de kilometri. Construirea autostrăzii Sibiu-Piteşti va însemna o investiţie de 3,3 miliarde de euro, spun şefii de la Drumuri.
Constructori se caută deocamdată doar pentru capetele autostrăzii, adică pentru tronsoanele Sibiu-Boiţa şi Piteşti-Curtea de Argeş.
Sorin Ioniţă, directorul general al CNAIR: „Nu putem merge la nesfârşit cu prelungiri atâta timp cât a fost o procedură de achiziţie. Lucrurile au fost destul de clare. Obiectivul trebuie predat la jumătatea lunii august. CNAIR are resursele necesare, are capacitatea administrativă astfel încât să ducă acest proiect, să îl continue, chiar şi cu resurse proprii. Suntem ingineri cu toţii, avem aceleaşi studii. Nu văd de ce nu putem face noi anumite lucruri”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.