Prima campanie de informare pe tema alăptării în Sibiu

233

Asociația Sprijin pentru Mame organizează în perioada 1-7 august 2017, pentru prima data în Sibiu,o campanie de informare cu privire la alăptare, cu scopul de a creștere și a consolida comunitatea de mame care alăptează în județul Sibiu, de a crește nivelul de trai al familiilor acestor mame și de a informa publicul larg cu privire la alăptare. Perioada aleasă pentru desfășurare coincide cu Săptămâna Mondială a Alăptării.

Denumită „Susținem alăptarea, împreună”, campania se adresează în mod direct femeilor gravide, celor care au născut recent, mamelor care alăpteaza deja și întâmpină probleme, membrelor comunității mamelor din Sibiu dar și tuturor persoanelor care intră în contact cu aceste femei, respectiv partenerul de viață, membrii familiei, personalul medical, farmaciști etc.
„Campania de comunicare este mai mult decât necesară în contextul în care informații greșite și învechite mai sunt încă distribuite chiar de către personalul medical, mituri despre alăptare încă se mai prefigurează în multe familii în care vin pe lume bebelușii, mamele sunt asaltate online cu știri false iar uneori, lipsa de timp și stresul cotidian împiedică familiile să afle noutăți și informații corecte în acest domeniu. Acțiunile campanieiSusținem alăptarea, împreună!răspund la nevoia de informații corecte și la necesitateaexistenței unei comunitățiîn jurul acestui subiect care să ofere suport moral și social mamelor care alăptează”, spune Corina David, președintele Asociației Sprijin pentru Mame și inițiatorul proiectului.

Acțiunile programate să aibă loc în perioada 1-7 august 2017, în cadrul campaniei „Susținem alăptarea, împreună!” sunt:
– Vineri, 4 august, vizionarea documentarului,,Îndrăznesc să alăptez! Pași spre conștientizare”, regizat de Irina Thiery și produs de Lion Mentor Association,primul film-documentar românesc despre alăptare. Proiecția are loc în subterana Librăriei Humanitas cu începere de la ora 18.00. Intrarea va fi liberă. Copiii sunt bineveniți și se vor juca în siguranță alături de Ioana Badea de la Petreceri pentru copii Sibiu (link informații online).
– Sâmbătă, 5 august, între orele 10.00 și 13.00 are loc conferința„Susținem alăptarea, împreună!” susținută de Roxana Duduș, consultant acreditat La Leche League România, la Hotel Continental Forum, sala Paris Eiffel, acțiune organizată cu implicarea Thea Events. Intrarea va fi liberă iar la sfârșitul conferinței se va organiza o tombola cu premii oferite de sponsorii evenimentului. Copiii sunt bineveniți și se vor juca în siguranță alături de Star Kids Center (link informații online).
– Duminică, 6 august, începând cu ora 17.00 este program un Marș pașnic de conștientizare a beneficiilor alăptării, pe traseul Librăria Erasmus – Parcul Astra – pietonala Bălcescu.  Punctul de întâlnire va fi curtea librăriei Erasmus din Sibiu, unde toți participanții la marș vor primi stegulețe cu mesaje legate de alăptare și broșurile campaniei care vor fi împărțite trecătorilor. Apoi, tot grupul va pleca în plimbare prin Parcul Astra și pe Bd. Nicolae Bălcescu, până la piațeta din fața clădirii telefoanelor(link informații online).
– În zilele de 1, 2, 3, 4, 7 august 2017, între orele 10.30 – 13.00, în incinta Color Café se vor organiza Întâlniri de grup pentru sprijinirea alăptării,în cadrul cărora mamele și femeile însărcinate participante vor afla informații despre alăptare și răspunsuri punctuale la întrebări sau soluții la problemele cu care se confruntă. Intrarea va fi liberă, iar consultațiile oferite vor fi gratuite (link informații online).

„În Sibiu s-a format deja o comunitate a mamelor care alăptează și care se ajută între ele cu sfaturi, recomandări, rezolvări ale unor probleme dar care oferă și suport moral și social altor mame care au nevoie de acest lucru. Asociația Srijin pentru Mame a contribuit la formarea acestei comunități și întreține în continuare, în mod voluntar, dezvoltarea ei prin administrarea grupului online Sprijin pentru alăptare Sibiu (pe Facebook) și prin organizarea periodică a unor întâlniri între membrele comunității, pe teme legate de alăptare, creșterea și educarea copiilor, sănătate sau nutritie”, mai spune Corina David.

Asociația Sprijin pentru Mame oferă ajutor mamelor pe plan personal, familial dar și profesional. Scopul acestei asociații este ca mamele să poată avea acces la cât mai multe informații corecte, să poată întâlni specialiști cu care să se consulte față în față, să poată participa la cursuri și seminarii informative, să poată afla ultimele noutăți din domeniile de care sunt interesate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.