VIDEO Ministrul educației, Liviu Pop, a anunțat la Sibiu că va dispărea noțiunea de ”elev de serviciu”

299

”Elevul de serviciu” este o noțiune care va dispărea din școlile românești, a declarat Ministrul Educației, Liviu Pop. Acesta spune că în rândul cadrelor didactice auxiliare există destule resurse pentru a se ține evidența elevilor care intră și ies din școală.

Liviu Pop a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, răspunzând unei întrebări privind paza în şcoli, că ”există autorităţi locale care renunţă la paza elevilor, spunând că trebuie să păzească doar patrimoniul, nu şi elevii”.

”Strategia privind combaterea violenţei în şcoli şi siguranţa elevului este semnată şi de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, cei care finanţează mai mult autorităţile locale decât o facem noi, şi de Ministerul de Finanţe. În această situaţie, trebuie găsite soluţii comune, plecând de la siguranţa elevilor în şcoli şi a profesorilor. Vom analiza aceste lucruri ca să vedem unde se duc banii consiliilor locale, dacă nu-şi permit să mai păzească şcoala în timpul actului educaţional. Vom face o radiografie ca să vedem cum asigurăm paza copiilor”, a spus Pop.

LIVE VIDEO – Ministrul Educației la Sibiu. Dăm în direct declarațiile lui LIVIU POP. Acum în direct pe Ora de Sibiu

Publicată de Ora de Sibiu pe Vineri, 28 iulie 2017

El a adăugat că speră ca autorităţile locale să înţeleagă că este nevoie de pază în şcoli.
”Cred că autorităţile locale responsabile vor rezolva această problemă”, a precizat ministrul.
Pe de altă parte, ministrul a spus că nu este ”susţinătorul elevului de serviciu”.
”Violenţa în şcoală este descrescătoare, strategia pe care am început-o acum câţiva ani îşi produce efectele, dar elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară ca noţiune, pentru că îl scoatem din timpul actului educaţional, îl punem la şcoală ca să facă intrare-ieşire. Cred că putem găsi resurse suficiente în rândul cadrelor didactice auxiliare care să stea la poartă să facă evidenţa elevilor, nu să stea doi elevi de serviciu, care uneori pot fi expuşi, dacă nu avem pază în şcoală”, a mai afirmat Pop.
Întrebat dacă la începutul anului şcolar vor mai fi elevi de serviciu, Liviu Pop a răspuns: ”Nu vă pot spune acum, eu cred că la începutul anului şcolar am putea să eliminăn noţiunea de elev de serviciu pe hol”

Sursa www.news.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.