locuitorii din săcel, fântânele și sibiel vor rămâne fără apă potabilă

‘’Apă Canal’’ SA Sibiu solicită abonaților din localitățile Săcel, Fântânele și Sibiel să reducă consumul de apă prin utilizarea ei strict în scopuri casnice și pentru consumul personal.

Sistemul de distribuție a apei din aceste trei localități se confruntă în ultima perioadă cu un consum crescut suprapus pe o scădere considerabilă a resurselor de apă provenite din puțurile ce alimentează Uzina de apă Săcel. În numeroase cazuri s-a constatat că cetățenii utilizeaza apa pentru udatul gradinilor, culturilor agricole, spalatul curților sau trotuarelor, fapt ce duce la un consum exagerat de apă potabilă. Consumul mediu zilnic pentru aceste localități este în mod normal, de 160 mc/zi. In ultima perioadă, consumul a crescut la 300 – 315 mc/zi, astfel încât capacitatea instalațiilor de captare a fost cu mult depășită.

In cazul în care consumurile nu vor scădea, ‘’Apă Canal’’ SA Sibiu va fi obligată să treacă la restricționarea furnizării prin instituirea unui program de furnizare a apei potabile în cele trei localitati.

Ultima oră

Comentariul meu