ligia popa irina rotariu

Începând din luna august, Spitalul Clinic Județean Sibiu va avea doi noi membri ai Comitetului Director. Funcția de Director medical va fi deținută de Florina Ligia Popa iar funcția de Director îngrijiri va fi deținută de Irina Ionela Rotariu, în urma promovării concursurilor organizate în luna iulie de SCJU Sibiu pentru ocuparea acestor posturi.

Florina Ligia Popa va deține această funcție începând din data de 7 august 2017 iar Irina Ionela Rotariu din data de 4 august 2017, în urma încheierii contractelor de administrare cu managerul spitalului, Ec. Cornel Benchea. Contractele se încheie pe o perioadă de 3 ani.
Postul de director medical a devenit vacant ca urmare a încheierii mandatului de Director medical interimar al Conf. univ. dr. Calin Remus Cipăian iar postul de Director de îngrijiri în urma pensionării As.Pr. Mihu Andrei care a deținut anterior această funcție.
„Vreau să le mulțumesc domnilor dr. Calin Remus Cipăian și As. Pr. Andrei Mihu pentru activitatea depusă în calitate de director medical, respectiv director de îngrijiri, în sprijinul îmbunătățirii calității actului medical în Spitalul Județean. Dl. Dr. Cipăian rămâne mai departe în grupul de lucru pentru proiectul noului spital, fiind un specialist cu o apreciabilă experiență în domeniu”, precizează Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Date biografice Conf.Univ.Dr Florina Ligia Popa
Conf.Univ.Dr Florina Ligia Popa are 56 de ani. În anul 1985 a absolvit Institutul de Medicină și Farmacie – Cluj-Napoca, Facultatea de Medicină Generală iar în anul 1994 a obținut calificarea de Medic specialist Recuperare, Medicină fizică și balneologie, în cadrul centrului Universitar de pregătire București, Spitalul Universitar de Urgență București. Din martie 1999 este Medic primar Recuperare, Medicină fizică și balneologie, calificare obținută în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca. Din anul 2009 este Doctor în medicină, titlu obținut în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș. Din 1995 îşi desfășoară activitatea în cadrul SCJU Sibiu iar din anul 2010 deține funcția de medic șef al Secției Clinice Recuperare Medicală I. Din 2005 este, de asemenea, cadru universitar al Facultății de Medicină, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, unde în prezent ocupă funcția de conferențiar universitar, disciplina Reabilitare Medicală.

Date biografice As. Pr. Irina Ionela Rotariu
As. Pr. Irina Ionela Rotariu are 42 de ani. În anul 1994 a absolvit Liceul Sanitar Sibiu iar în anul 1998 Școala Postliceală Sanitară. Între 1998-2001 a urmat 3 module de facultate în Preston, Anglia, la Faculty of Health, University of Central Lancashire. Între 1999-2001 a urmat cursurile Colegiului Universitar de Medicină „Victor Papilian”, Sibiu, specialitatea asistenți medicali iar în 2002 a obținut calificarea de Asistent Medical Principal Diplomat. În anul 2008 a urmat un curs de management pentru Director de îngrijiri iar în 2009 a obținut Diploma de Licență în asistență medicală generală. Este totodată absolventă a Facultății de Științe Economice (2009) iar din 2015 doctorand în management. Între 1994-1997 a lucrat ca asistent principal generalist în cadrul SCJU Sibiu, secția Pediatrie iar între 1997-2004 în cadrul Secției Clinice Medicală I a SCJU Sibiu. Între anul 2004 si ianuarie 2017 a deținut funcțiile de Responsabil Managementul Calității și Director de Îngrijiri în cadrul Clinicii Polisano iar din ianuarie 2017 până în prezent funcția de Inspector Principal Corpul de Control în cadrul CAS Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns