balea

Cine caută o oază de răcoare poate să meargă liniștit pe Transfăgărășan la Bâlea Lac. Aici temperatura nu urcă peste 16 grade Celsius spre deosebire de Sibiu unde temperatura este de peste 32 de grade.

Bâlea Lac, situată la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, este cea mai răcoroasă destinație turistică din județul Sibiu, cu o temperatură de doar 16 grade Celsius, înregistrată marți la prânz în termometre, potrivit Centrului Meteorologic Transilvania-Sud, anunță Agerpres. Noaptea, la Bâlea Lac temperatura scade cu câteva grade, ajungând la 12 grade Celsius.
Accesul la Bâlea Lac se poate face pe Transfăgărășan. Turiștii care ajung în zonă, la 2.034 de metri altitudine, sunt uimiți de frumusețea peisajului. Aici se află cel mai mare lac glaciar al masivului Făgăraș, cu peste 45.000 de metri pătrați. Dacă la Bâlea Lac este răcoare, canicula se resimte puternic în municipiul Sibiu, unde temperatura este de 32 de grade și este prognozat să mai urce până la plus 35 de grade Celsius, spun meteorologii. Primăria Sibiu a realimentat cu apă, marți, dozatoarele din cele 12 puncte de prim ajutor împotriva caniculei, amplasate în special în zona centrală, dar și în piețe, cele mai mari biserici, în clădirea Gării sau la poarta Cimitirului Municipal.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns