Foto: Sibiul.ro
Foto: Sibiul.ro

Municipalitatea sibiană a decis să aloce aproximativ 110.000 lei pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate și obținere avize pentru Amenajare Lacul lui Binder. Primăria vrea să facă o bază pentru schi nautic, o zonă de plajă dar și un ponton plutitor pe lac pentru scenă.

Primăria a lansat marți o licitație prin care dorește să fie elaborat un studiu de fezabilitate și obținere avize pentru Amenajare Lacul lui Binder. ”Obiectivul proiectării vizează amenajarea lacului lui Binder și a zonei din jurul acestuia cu funcțiuni sportive și de petrecere a timpului liber. În prima etapă proiectantul va prezenta un concept de amenajare a zonei, iar după acceptarea acestuia va elabora studiul de fezabilitate”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Schi nautic pe lac
Practic obiectivul de investiții propune amenajarea luciului de apă al lacului Binder pentru activități nautice. ”Se va avea în vedere soluția de montare a unor echipamente necesare practicării schiului pe apă, instalații de transport pe cablu pentru sporturi nautice de tip Waterski și Wakeboarding”, se arată printre altele în caietul de sarcini.
De asemenea se dorește amenajarea malurilor lacului, prin luarea de măsuri privind curățarea apei, a fundului lacului și a malurilor în scopul obținerii unei calități a apei corespunzătoare și a eliminării tuturor deșeurilor aruncate în zonă.binder 2

Zonă de promenadă în jurul lacului
Va fi amenajată și o clădire aferentă în zona de start – Waterski și Wakeboarding și va fi făcută și o zonă ca debarcader pentru caiace, ca activitate complementară a schiului nautic. Se dorește și o zonă de promenadă în circuit pentru parcurgerea turului lacului, iar în apropiere o să fie amenajat și un loc de joacă pentru copii. În fine în caietul de sarcini se mai stipulează că va fi înființată și o zonă de amfiteatru cu posibilitatea amplasării unui ponton plutitor pe lac, pentru scenă. Amenajarea de locuri de parcare este de asemenea un obiectiv obligatoriu. În fine o zonă pentru plajă este și ea în vizor pentru amenajare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Lasă un răspuns

  1. Ce romi bai tiganule? Uitate la tine mai intai!!!!
    Dupa ceea comenteaza!! Si nu te intereseaza pe tn ce face cu noi!! ???????????