alaptare

Un deputat liberal pune în dezbatere publică un drept al mamei, acela de a fi alăptat în public. Practica actuală în spațiile publice este de a trimite mamele în cabine speciale sau la toaletă când sunt în supermarket sau de a alăpta copiii ascunși sub o eșarfă pentru a nu fi date afară din anumite spații. „Lansez în dezbatere publică şi voi depune un proiect de lege care protejează dreptul femeilor de a alăpta în spaţii publice. Cazurile în care mamele sunt obligate să părăsească aceste spaţii pentru a-şi alăpta copilul vor fi considerate discriminare şi vor fi sancţionate cu amendă”, a declarat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

O sibiancă vrea legalizarea alăptatului bebelușilor în public. Poți semna și tu petiția

Ovidiu Raeţchi a afirmat au existat cazuri în care mame au fost date afară din hoteluri sau restaurante sau li s-a refuzat acordarea unor servicii pentru că îşi alăptau copilul. „O astfel de lege există în Marea Britanie de exemplu, de mai bine de 7 ani, dar şi în alte state precum Franţa, Spania sau Islanda. Obiectivul principal este acela de a împiedica un comportament discriminatoriu: sunt cazuri în care mamele au fost date afară din hoteluri sau restaurante pentru că erau nevoite să îşi hrănească copilul”, a spus liberalul.

Caută alapta Prima campanie de informare pe tema alăptării în Sibiu

Raeţchi susţine că durata zilnică de alăptare a unui sugar, precum şi periodicitatea acesteia, care ar trebui să fie la cerere și nu strictă, exclud posibilitatea hrănitului exclusiv acasă, care ar izola social şi profesional mama, iar alternativa oferită mamelor care sunt nevoite să îşi alăpteze copiii „mergeţi la toaletă” este „total inadecvată”.

„În acest moment, legea permite alăptatul în public, iar cazurile în care acest drept le este blocat în spaţii publice sunt rare. Totuşi, au apărut incidente de gen şi este corect să stipulăm clar în lege faptul că interzicerea alăptării reprezintă un abuz, o discriminare. Vom institui o amendă în acest sens”, a spus liberalul care promovează legea ce aparţine unui grup de iniţiativă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu