klaus iohannis sibiu 2

Sâmbătă în cea de a II-a zi a întrunirii sașilor de pretutideni, au loc cele mai importante momente ale acestui eveniment. Am transmis în direct parada porturilor populare, dar și discursul președintelui Klaus Iohannis.

Coorganizatori sunt de obicei Biserica Evanghelică și organizația locală a FDGR din oraşul în care are loc evenimentul. În acest an Întâlnirea Sașilor este una deosebită. Pentru prima dată există doi organizatori principali, FDGT și Asociația Comunităților Săsești din Germania (ACS) (în germ. Verband der Siebenbürgisch-Sächsischen Heimatortsgemeinschaften e.V.). Ideea organizării în comun a evenimentului a apărut în 2014.

CLICK AICI PENTRU TRANSMISIA LIVE – SÂMBĂTĂ ORA 10.30
Se doreşte, printre altele, trezirea interesului tinerilor sași din alte țări pentru locurile din care au plecat părinții și bunicii lor.

Programul celor trei zile îl puteți CITI AICI
Doar cunoscând Transilvania, ei pot aprecia frumusețile sale, atât naturale cât şi cele ale siturilor istorice, pot înțelege mai bine cultura sa, și, în particular, pe cea a sașilor.

Organizatorii doresc să trezească, și unde există deja să întărească, conștiința tineretului săsesc de apartenență la acest spațiu cultural cu speranța că unii vor activa în domeniul culturii şi vor contribui la păstrarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural săsesc. klaus iohannis sibiufoto: Klaus Iohannis – Facebook

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns