Flori direct din seră – Afacerea de succes a doi bucureșteni deveniți sibieni

1.986

Florile înfrumusețează orice loc. Toate sunt frumoase și doar privindu-le ziua ne e mai bună. Dar cum e să le ai un sezon întreg în grădină sau pe balcon? Evident, minunat! Ele pot rămâne acolo chiar mai mult, dacă știm să le îngrijim. În Sibiu există niște oameni care îndeplinesc cele două condiții: vând plante de calitate și vă învață cum să le îngrijiți.

Serele din Poplaca
La intrarea în Poplaca, pe partea dreaptă, sunt niște sere. Dacă încă nu știți ce se află acolo, vă spunem noi: serele Camelia, în care cresc flori.IMG 7708Pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați se află mii și mii de ghivece cu flori de grădină și balcon. Atunci când intri acolo e o încântare. ”Suntem axați pe acest tip de flori, care se pot planta în grădină sau se pot crește pe balcon. Mușcatele sunt cele care au acoperit majoritatea producției, ele sunt și cele mai cerute, dar de anul acesta am început să cultivăm și plante de primăvară și vară și plante verzi”, spune Nicoleta Vasile, cea care împreună cu soțul ei au pus bazele serelor de flori Camelia.

Vânzare directă
Florile de la Poplaca se vând direct acolo, în seră. ”Nu vindem prin terți, pentru că cei care le-ar revinde vor profit de 200%, iar nouă ne ofereau un preț sub cel de producție. Așa că ne-am făcut publicitate și vindem direct din seră. În plus, acest concept a prins foarte bine, pentru că omul vine, se plimbă prin seră, alege exact ce își dorește. Alegerea asta e o relaxare în sine, iar clienții pleacă mulțumiți”, spune Nicoleta Vasile. IMG 7746Și se pare că acest sistem a dat roade, pentru că cei doi soți vând în toate județele învecinate sute de mii de ghivece pe an. ”Vin la noi oameni din Vâlcea, Alba Iulia, Hunedoara, Brașov. Dar oricum, sibienii sunt cei mai mulți. Avem clienți care cumpără pentru grădini și balcoane, dar avem clienți mai mari, care vin aici pentru pensiuni și hoteluri”, spune Nicoleta Vasile.

Succesul- plantele de calitate și consilierea clientului
Soții Vasile oferă clienților plante produse din răsaduri ce vin din Africa sau America de Sud. ”Acolo este mediul propice pentru producția de răsaduri. Dacă le-am face aici nu am obține aceeași calitate, din acest motiv preferăm să avem un cost de producție ridicat, dar să oferim calitate, decât un preț mic pentru un produs care nu e calitativ. Ei acolo știu să producă răsaduri, noi aici știm să le facem mari”, spune Nicoleta Vasile. IMG 7284Un alt lucru inedit al afacerii cu flori din Poplaca este faptul că cei doi soți consiliază clienții despre felul în care trebuie îngrijite plantele pe care le cumpără. ”Am constatat că oamenii iubesc plantele și florile, dar nu știu cum să le îngrijească, deși regulile sunt foarte simple. Așa că cei care vin la noi pleacă de aici cu flori, dar și cu instrucțiuni de folosire”, glumește Nicoleta.
Mai mult, soții Vasile au pus pe picioare și un site- www.decodays.ro, unde oferă informații despre plante și cum acestea pot fi menținute în viață cât mai mult timp posibil. Sfaturile se dau și pe chat, atunci când cei doi soți sunt conectați.

Afacerea se dezvoltă
Florile de la serele Camelia vor fi mult mai multe și mai diversificate. ”În județul Teleorman avem niște sere în care am cultivat legume. Le aducem la Sibiu, mărim suprafața de aici de la 2.000 de metri pătrați la 4.000, iar la anul producția va fi mult mai mare. Vom avea și flori din bulbi, vom vinde și cu ocazia zilelor speciale cum ar fi 1 și 8 martie. Ne dezvoltăm și pe partea de soiuri: vom avea conifere, cactuși, plante de interior”, dezvăluie Nicoleta Vasile planurile anului viitor.IMG 9186

Nu au cultivat flori mereu
Serele soților Vasile nu au ”găzduit” flori încă de la început. ”Noi ne-am mutat din București în Sibiu pentru că ne-am dorit o viață liniștită, departe de nebunia de acolo. Am deschis inițial o afacere cu ciuperci, ne-am asociat cu cineva, dar nu a mers, am pierdut foarte mulți bani. Având serele, ne-am gândit că producția de flori ar fi cea mai bună idee”, povestește Nicoleta. Și așa a și fost. ”Am început acum trei ani ca un test, pe 100 de metri pătrați. Am vrut să vedem dacă prinde ideea, și iată că a mers. Este o activitate relaxantă, este extraordinar sa fii mereu înconjurat de frumosul acestor plante. Este exact ce ne-am dorit”, spune Nicoleta.IMG 7431

Și cel mai probabil că aceasta este cheia succesului familiei Vasile: fac ce și-au dorit, o fac cu pasiune, cu dedicare către client și cu perspective de viitor.
Așa că dacă vă doriți acasă plante frumoase, cu flori în toate culorile, faceți un drum până în Poplaca la serele Camelia și veți merge regulat, pentru că dincolo de alegerea florilor, ambianța te face sa revii.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.