Ora de Sibiu
Știri in direct

Invitație la “NUNTA CIOBĂNEASCĂ de la Rășinari”. Duminică în Muzeul în Aer Liber

298

Duminică, 13 august 2017, ora 16.00 la Casa din Rășinari în Muzeul în aer liber Astra, are loc unul dintre cele mai faine evenimente programate în Sibiu în această vară.

Proiectul derulat de Primăria Rășinari și Asociația Rășinari Confluențe Europene își propune punerea în scenă în 3 acte a piesei Nunta Ciobănească, Autor : Corneliu Dragoman Lubinschi, Prelucrări corale : Gheorghe Soima.
Nunta ciobănească este transpunerea scenică a folclorului autentic din Mărginimea Sibiului fără nici o prelucrare sau selecție a obiceiurilor de nunta. Autenticitatea este păstrată neștirbită de o fericită îmbinare a cântecului, dansului şi versului din Rășinari , puncte expres de trimitere la nucleul care i-a dat naștere-satul românesc. Autorul, Corneliu Dragoman Lubinschi, răşinărean şi el, a scris această piesă special pentru Ansamblul Folcloric din Rășinari, o formaţie cu vechi tradiţii în domeniul artistic căci există documente ce atestă existența sa încă din anii 1884 . Autenticitatea operei şi mai ales autenticitatea punerii în scenă şi jocul rolurilor au fost confirmate prin obţinerea Premiului de Stat în anul 1957 la Bucureşti. Repusa în scenă în Cadrul Agendei culturale Rășinari 2017 a fost prezentată de Paște și de Rusalii în Căminul Cultural Rășinari și acum datorită parteneriatului încheiat între Primăria Rășinari și Complexul Muzeal Astra vă invităm să îi aplaudați pe rășinărenii care au repus în scenă tradițiile și datinile obiceiului de nuntă. Spectacolul “NUNTA CIOBĂNEASCĂ de la Rășinari”, se va desfășura în cadrul Târgului Creatorilor Populari din România la Casa din Rășinari în Muzeul în aer liber Astra.

Primește titlurile instant

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...