Patru zile cu super eveniment la Muzeul în Aer Liber și unitățile CNM Astra

0 249

În această perioadă la Muzeul ASTRA se desfășoară ediția a XXXIV-a a Târgului Creatorilor Populari din România, eveniment la care participă peste 120 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării, dar și din Republica Moldova.

Pe lângă prezența la Târg a 11 membre ale șezătorii online Semne Cusute, în program se regăsesc concerte susținute de formația Schlager – Taxi și de Ansamblu de cântec și dans popular al Colegiului Național de Medicină și Farmacie „Romanita” din Chișinău. Totodată, în Muzeu va fi pusă în scenă piesa de teatru Nunta ciobănească, jucată de săteni din Rășinari.
Atât în ziua de luni, 14 august, cât și în ziua de Sfânta Maria, 15 august, toate unitățile și implicit expozițiile Muzeului ASTRA vor fi deschise publicului.
În Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, programul este cuprins între orele 10 și 20,
În datele de 14 și 15 august Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” va fi deschis, funcționând cu program normal, între orele 10:00 – 18:00. Cei care se află în Sibiu în aceste zile pot vizita expoziția extrem de colorată de artizanat mexican „Este vorba despre Mexic…” și se pot fotografia cu giganticul alebrije expus în holul muzeului.
Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească Emil Sigerus va putea fi vizitat între orele 10 și 18, iar aici este deschisă expoziţia Rosturi şi Rostiri la saşi. Aceasta cuprinde peste 50 de piese textile, piese de port tradițional și panouri cu imagini și texte informative.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.