FOTO – Elevii de la școala duală angajați la Marquardt Sibiu

650

Elevii primei generații care a terminat școala duală în Sibiu în parteneriat cu Marquardt România au fost angajați de companie la scurt timp după ce aceștia au promovat examenele de absolvire.

Szekely Fabian Paul (18 ani), Dobrotă Ilie Claudiu (18 ani), Burjă Radu (18 ani), Brădean Iaon Răzvan (18 ani), Ilinca Ștefan Răzvan (18 ani) și Pîșu Vasile (20 ani) au încheiat studiile școlii duale cu rezultate bune, ba chiar Szekely Fabian Paul a terminat șef de promoție, cu medii mai bune chiar decât elevii de la filiera teoretică.
La sfârșitul celor 3 ani de studio a venit și momentul opțiunii: Marquardt Sibiu a decis să îi angajaze pe tinerii pregătiți în atelierele companiei. Prin urmare cei 6 au fost invitați să-și depună documentele de angajare și au semnat contractele care le asigură startul profesional în cadrul unei companii multinaționale.
“Absolvirea cu succes a primei serii de la școala duală și angajarea la Marquardt este un semn că proiectul educației în sistem dual este o reușită. Angajatorii vor avea forță de muncă bine pregătită, iar pentru tineri reprezintă un avantaj enorm faptul că pornesc cu dreptul în profesie, ca angajați ai unei companii mari“, a declarant Bianca Buta, Manager Resurse Umane la Marquardt România și membru al Consiliului Național pentru Educație Duală.
Programul Școala Duală care se desfăsoară la Marquardt Sibiu oferă șansa calificării în specializări din industria componentelor auto prin intermediul unui program care dezvoltă deprinderile practice în meseriile cu profil tehnic. Meseriile de care Marquardt are nevoie sunt: operator pe mașină cu comandă numerică, sculer-matrițer și electromecanic pentru utilaje și instalații industriale.
Sistemul de învătământ profesional dual permite elevilor înscrişi la o școală profesională de stat să îşi formeze cunoştinţele practice în mediul real de muncă oferit de companii, ceea ce reprezintă un important atu la începutul vieții profesionale.
Contactul și familiarizarea elevului cu mediul de muncă are loc în fabrica Marquardt și se bază o foarte bună colaborare cu reprezentanții Colegiului Tehnic Independența.

Beneficiile școlii duale la Marquardt
Compania Marquardt a format o echipă de proiect, din care fac parte mentori de practică precum și traineri și a realizat și dotat un atelier cu scule și aparatură de ultimă generație. Lucrările practice executate de elevi în atelierul sunt supervizate de această echipă.
Durata pregătirii este de 3 ani, în cadrul căreia se face tranziţia graduală de la acumularea cunoștinţelor teoretice înspre dobândrirea abilităţilor necesare în activităţi practice. Astfel că pe parcursul celor trei ani numărul orelor de pregătire practică este în creştere:
Anul I: 80% ore teorie și 20% ore practică în cadrul companiei Marquardt;
Anul II: 60% ore teorie și 40% ore practică în cadrul companiei Marquardt;
Anul III: 25% ore teorie și 75% ore practică în cadrul companiei Marquardt.elevi marquardt 2

Beneficiile elevilor din programul Școala Duală Marquardt:
– Atelier conceput special pentru elevi;
– Trusă de scule individuală;
– Echipament de lucru;
– Mentori și instructori profesioniști;
– Transport gratuit ;
– Masă la cantină;
– Bursă lunară de 400 RON: (200 RON din partea statului; 200 RON din partea companiei Marquardt)
– Calificarea în meserii căutate pe piaţa muncii;
– Prioritate la angajare după absolvire.

Pentru înscrierea la clasa de învățământ în sistem dual sunt necesare următoarele documente: fișa de înscriere în învățământul dual și foaia matricolă, eliberate de către școala generală de proveniență a elevilor, copie după certificatul de naștere și cartea de identitate a elevului, copie după cartea de identitate a părinților sau a tutorelui legal și adeverința medicală. Detalii suplimentare la email independenta_77@yahoo.com, Alin.Caravan@marquardt-ro.com.
După absolvire, elevii vor putea fi angajați în companiile unde au făcut practică și pot continua cariera în comerț. Totodată, după absolvirea formării în sistem dual pot să își continue studiile, să dea examenul de Bacalaureat și chiar să urmeze o facultate, dacă își doresc acest lucru.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.