Șase persoane din Sibiu arestate în Italia pentru trafic ilegal cu aur

1 547

În urma colaborării dintre polițiștii români și cei italieni, au fost depistate 6 persoane din Sibiu, urmărite internațional pentru constituirea unui grup infracțional nestructurat și evaziune fiscală cu bijuterii din aur, provenite din Turcia.

Schimbul de date și informații s-a realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.
La data de 16 august, în urma colaborării dintre polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu și autoritățile italiene, în localitatea Ravenna din Italia, au fost depistate 6 persoane, date în urmărire internațională.
Pe numele acestora, trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani, din județul Sibiu, Tribunalul Hunedoara a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional nestructurat și evaziune fiscală.
În fapt, în perioada 2009 – 2012, cei șase ar fi achiziționat cantități însemnate de bijuterii din aur din Turcia, pe care le-ar fi introdus în România fără a le declara autorităților vamale în vederea îndeplinirii formalităților de vămuire.
Ulterior, bijuteriile din aur ar fi fost comercializate de cei în cauză în magazinele pe care le administrau în municipiul Sibiu fără documente justificative, pentru a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate statului. Schimbul de date și informații s-a realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională. Foto: arhivă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Geo scrie

    Putem sti numele, sunt dintre cei care au magazine de bijuterii pe Turnului ?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...