Inspectorul General de la ISJ Sibiu, demis din funcție. Ștefan Firu a fost anunțat prin fax

604

Nu mai puțin de 13 inspectori generali școlari au fost anunțați prin fax că își pierd funcțiile de la începutul lunii viitoare. Printre ei se numără și cel de la ISJ Sibiu.

Inspectorii generali şcolari care au fost anunţaţi că îşi pierd funcţiile sunt din judeţele: Arad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Mehedinţi, Caraş-Severin, Tulcea, Vrancea şi Sibiu, a declarat pentru News.ro secretarul de stat pentru învăţământ superior Gigel Paraschiv. El a precizat că ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a numit o comisie, alta decât cea din minister care se ocupă de reţeaua şcolară şi de evaluarea anuală a inspectorilor generali, iar această nouă comisie a analizat timp de aproape două săptămâni activitatea tuturor inspectorilor generali şcolari pornind de la contractul de management al fiecăruia dintre ei.
Potrivit sursei citate, în afară de inspectorul şcolar din Harghita, unde a fost descoperită o singură problemă, ceilalţi au avut două-trei nereguli în contractele de management, dar 13 dintre ei au avut cele mai multe probleme. Întrebat de fel de nereguli li se impută, el a spus că una dintre ele este că nu au transmis până la această oră situaţia privind starea învăţământului pe judeţ, aşa cum erau obligaţi, dar că au fost şi probleme legate de auditul intern la nivel de inspectorat.
Secretarul de stat a spus că aceste decizii de revocare din funcţie intră în vigoare din 4 septembrie. Întrebat dacă aceste eliberări au fost făcute pe criterii politice, aşa cum reclamă o parte dintre ei, secretarul de stat a negat, spunând că cei mai vechi dintre cei eliberaţi din funcţie au fost numiţi prin concurs de către ministrul Sorin Câmpeanu şi că trecuse mai mult de jumătate din mandatul lor.
Secretarul de stat a adăugat că o parte dintre inspectori au anunţat deja ministerul că vor contesta în instanţă deciziile privind revocarea din funcţie.
Decizia de revocare din funcţie le-a fost transmisă celor 13 inspectori generali şcolari vineri seară, prin fax.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.