polita radar trafic sibiu actiune

IPJ Sibiu scoate în stradă între 21 și 27 august toate aparatele radar din dotare. Acestea vor acționa cu precădere mai ales pe drumurile naționale și județene.

Viteza excesiva sau neadaptată condiţiilor meteo – rutiere rămâne principala cauză de producere a accidentelor rutiere cu consecinţe grave la nivel naţional. Poliţia Română derulează, în sistem integrat, ample acţiuni de prevenire a victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Activităţile se înscriu calendarului european al Poliţiilor Rutiere – TISPOL SPEED.
Viteza, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, deține detașat primul loc în topul cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave, nu doar la nivel județean sau național, ci și la nivel european, de unde și preocuparea permanentă a Asociației Polițiilor Rutiere Europene de a crește gradul de siguranță a participanților la trafic.
Cele mai grave accidente de circulaţie generate de nerespectarea regimului legal de viteză s-au produs pe drumurile naţionale, motiv pentru care, în perioada susmenţionată, poliţiştii vor acţiona cu precădere pe tronsoanele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere grave.
Vor fi utilizate toate dispozitivele de măsurare şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, la acţiuni luând parte atât poliţiştii rutieri, cât şi cei de ordine publică din cadrul poliţiilor municipale, orăşeneşti şi secţiilor rurale de poliţie.
Scopul principal al activităţilor îl reprezintă prevenirea victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere generate de viteza excesivă sau neadaptată, dar, în acelaşi timp, vor fi sancţionate şi celelalte încălcări ale legii constatate de către poliţişti. Foto: arhivă

Comentariul meu

Lasă un răspuns