Muzeul în Aer Liber vă așteaptă în week-end cu multe evenimente frumoase

0 339

În Muzeul ASTRA, în acest final de săptămână, sunt pregătite evenimente atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Aceștia din urmă pot viziona piese de teatru, în timp ce părinții și bunicii pot cumpăra produse tradiționale din Valea Viilor.

Programul de animații culturale Animă ASTRA revine în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, atât sâmbătă, cât și duminică, între orele 10.00 și 18.00. Vizitatorii vor putea afla tainele dogăritului de la domnul Nicolae Belei – singurul tulnicar din localitatea Avram Iancu, jud. Alba, care va rămâne la Muzeu până în 31 august și va putea fi întâlnit în zona Crângului din Apuseni. În același cadru, soția domnului Belei va organiza un atelier de pirogravură. Animă ASTRA va aduce și alte ateliere interactive de cusut și țesut pregătite de meșteri din județul Sibiu.

Sâmbătă și duminică, începând cu ora 17.00, la Gospodăria din Hodac, actorii Teatrului Mic din Sibiu vor juca piesele de teatru Cei trei purceluși, respectiv Scufița roșie. În acest context, vizitatorii vor fi provocați să între „în scenă” devenind interpreți ai personajelor din lumea scriitorului Ion Creangă.
Programul de animații culturale are rolul de a promova și de a susține cultura și arta tradițională, precum și de a pune în valoare patrimoniul muzeal din Dumbrava Sibiului, prin activități practice, cu scop educațional și de divertisment.

Accesul la toate atelierele se va face în baza biletului de intrare în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Cei care doresc să participe în mod special la ateliere se pot înscrie la adresa de e-mail animaastra@muzeulastra.com

Duminică, 27 august, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc evenimentul Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor. În zona Târgului de țară se vor strange 40 de gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori din localitatea Valea Viilor, județul Sibiu.
Gospodinele din Valea Viilor vor face pâine, plăcinte și alte preparate tradiționale, specifice satului românesc autentic. Producătorii culinari vor aduce produse tradiționale din lapte de vacă, oaie și bivoliță, produse apicole, legume și fructe. În cadrul evenimentului se vor desfăşura ateliere meșteșugărești interactive de împletituri nuiele, confecționare mături, țesere la războiul de țesut orizontal și brodare costume tradiționale.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.