VIDEO FOTO – Copil lăsat să flămânzească și cu hainele ude la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. S-a deschis o anchetă

761

Imagini îngrijorătoare de la Spitalul de Pediatrie Sibiu au fost publicate pe o rețea de socializare. În acestea se poate observa cum un copil cere de mâncare, iar infirmierele îl ignoră cu bună știință.

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu a început o anchetă internă după ce în spaţiul public au apărut imagini cu un copil mic, care stă ud într-un pătuţ şi cere mâncare. În comentariul care însoţeşte imaginile se vorbeşte despre faptul că micuţii care nu sunt însoţiţi de părinţi sunt jigniţi, lăsaţi nemâncaţi, uzi şi murdari, anunță News.
Pe o reţea de socializare au apărut câteva fotografii şi imagini în care este reclamată lipsa de interes a infirmierelor din Spitalul de Pediatrie din Sibiu.
Postarea este făcută de către o femeie care apare ca locuind în Madrid, la solicitarea unei mămici care a fost internată şi care a dorit să-şi păstreze anonimatul având în vedere că s-ar putea să mai aibă nevoie de medicii sibieni.cana murdara
”Aşa ceva este inadmisibil. Pur şi simplu nu credeam că se poate aşa ceva. Bebeluşii, în primul rând cei părăsiţi de mame în spital sau cei lăsaţi singuri, sunt chinuiti mult prea mult, jigniţi în cel mai jalnic mod. (…) Lucrul cel mai dureros este că sunt lăsaţi să rabde de foame şi stau neschimbaţi de pampers până la schimbarea turei. Infermierele schimbă pampersul bebeluşilor dimineaţa, înainte de vizita doctorilor. Sunt schimbaţi de haine tot atunci, în rest nu contează că stau uzi sau murdari”, se arată în mesajul respectiv.
De asemenea, mămica reclamă faptul că bebeluşilor le este oferită foarte puţină mâncare.
”Le dau să mănânce cât să nu moară, iar ei stringă «papa», «sticla». Mâncarea este dezastruoasă, am găsit gunoaie în sticlele din care sunt alimentaţi bebeluşii”, se mai arată în postare.
Mesajul este însoţit de câteva fotografii şi imagini în care apare un copil mic, ud care ţine în mână o sticlă goală şi strigă ”Sticla”.

Publicată de Alina Roxana Mihai pe Sâmbătă, 26 august 2017

Conducerea unităţii medicale a anunţat, luni, că a demarat o anchetă, însă îi solicită persoanei care a postat mesajul să ofere informaţii suplimentare care să ajute în cercetare. De exemplu, se solicită informaţii cu privie la perioadaa în care s-a produs situaţia, secţia, avţnd în vedere că activitatea unităţii se desfăşoară îăn mai multe clădiri, dar şii cu privire la infirmierele la care se face referire.

https://www.facebook.com/alinaroxana.stirlea/videos/1516254978466801/

”Calitatea îngrijirilor, actului medical şi siguranţei pacienţilor spitalului nostru reprezintă o preocupare fundamentală şi permanentă pentru noi. De aceea, apreciem orice punct de vedere corect exprimat şi asumat de către oricine, pacient sau aparţinător. Pentru verificarea veridicităţii şi corectitudinii celor sesizate s-a constituit o comisie de anchetă care va investiga toate aspectele şi opiniile exprimate. Activitatea comisiei se va concretiza într-un raport înaintat conducerii spitalului care va lua măsurile care se impun”, au trimis reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Sibiu.
Nu este prima dată când unitatea medicală din Sibiu este în centrul unor scandaluri.
În mai 2016, părinţii din oraş s-au revoltat având în vedere că le era interzisă internarea alături de copii în mai multe dintre secţiile spitalului, în special în cea de Infecţioase. În urma acţiunilor întreprinse, managerul spitalului a fost demis de către Primăria Sibiu, în subordinea căreia se află unitatea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
3 Comentarii
 1. Alina scrie

  Eu nu as da vina nici pe personal si nici pe infirmiere! Toata vina o au parintii care isi lasa copii mici in spital si ii lasa acolo si isi uita de ei! Sunt foarte multi copii parasiti de parinti in pediatrie! Am fost si eudulce internata in pediatrie de vreo cateva ori si mie nu mi sa parut nimic in neregula cu personalul! Treaba personalului e sa trateze pacientii de boala care o au! O infirmiaera are de ingrijit cca 20 de copii la care trebuie sa le dea mancare sa ii spele si sa ii schimbe nu sa le fie mama!

 2. Carmen scrie

  Adevaru e ca copii nu sunt bagatii in seama atunci cand plang..Trist dar adevarat ca se comporta foarte urat atat asistentele cat si infirmierele,daca le zici ceva tot ele sunt cu nervi.E drept ca au mult de lucru si salari de mizerie dar nu le obliga nimeni sa ramana acolo.

 3. Alina scrie

  Noroc ca au ajuns publice imaginiile, situatia sigur e veche si nimeni nu a luat nici o masura! Niste suflete nevinovate sufera din cauza personalului pus acolo sa-i ingrijeasca. Infirmierele merita taiat salariu pe toata luna pentru munca pe care au prestat-o. Conducerea sectiei ar trebui sa le verifice mai des pentru cum isi dasfasoara munca.
  Sperem sa ne spuna public cum le-au sanctionat ( asta daca o va face si nu le da doar un avertisment).

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.