Pacienții cu probleme cardiovasculare se pot opera de acum gratis și în Sibiu

337

Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu a anunțat miercuri că bolnavii care suferă de probleme cardiovasculare se vor putea opera gratis din această săptămână la noi în oraș.

Orice pacient asigurat din România, care suferă de o boală cardiovasculară și nu este o urgență, se poate opera gratis, din această săptămână, și la Sibiu, la un spital privat. Deja un bărbat de 57 de ani a fost operat cu succes la Sibiu, iar Casa Județeană de Sănătate va deconta cel puțin 7.000 de euro pentru această intervenție, potrivit lui Vasile Spinean, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu.
„Practic, săptămâna asta luni, după câțiva ani de demersuri și de eforturi, am reușit să creăm în Sibiu un centru de boli cardiovasculare, unde procedurile sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Este foarte important pentru sibieni și pentru cei din regiune, deoarece bolile cardiovasculare sunt cauza de mortalitate numărul unu în România”, a declarat doctorul Costache, de la Polisano, miercuri, într-o conferință de presă.
La Sibiu, până la sfârșitul anului, se pot face intervenții cardiovasculare decontate de Casa de Asigurări de Sănătate în limita a 2,1 milioane de lei. Pacienții cu boli cardiovasculare se pot opera gratuit în București, Constanța, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Sibiu, potrivit medicului Costache.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.