Se caută voluntari pentru centrele de plasament din județul Sibiu

519

Asociația de Poveste caută voluntari care să își dedice timp pentru educație non-formală și activități variate în beneficiul copiilor din centrele de plasament din Sibiu. Persoanele cu vârsta de peste 15 ani, cu sau fără experiență în voluntariat, sunt invitate să devină prietenii acestor copii și să îi ajute să își rescrie povestea de viață.

CITEȘTE AICI despre munca voluntarilor în centrele de plasament

Grupați în echipe de minimum două persoane, voluntariiimplicați direct în interacțiunea cu copiii vor petrece săptămânal timp cu tinerii instituționalizați, venindu-le în sprijin prin educație non-formală prin activități variate, cum ar fi: ajutor la pregătirea pentru școală, ateliere (re)creative, activități hand-made.Pe de altă parte, asociația caută voluntari care să sprijine organizația în activitățile de strângere de fonduri și în organizarea diverselor inițiative, precum: ieșiri, excursii, drumeții, participări la spectacole de teatru/muzică, diverse cursuri sau workshop-uri adaptate nevoilor specifice ale copiilor, dar și preferințelor voluntarilor. Voluntarii sunt liberi să aleagă modul în care doresc să contribuie la această cauză, astfel încât pot alege una dintre cele variante, dar și pe amândouă.

Modulul de voluntariat durează din octombrie până în martie. Doritorii se pot înscrie completândformularul disponibil pe pagina de Facebook a asociației. Termenul limită pentru înscrieri este 10septembrie.După completarea formularului, voluntarii vor participa la sesiuni de training dedicate.

„Asociația De Poveste își dorește să ne reamintim cu toții care sunt lucrurile care ne fac cei mai fericiți: atenția, timpul și iubirea oferite necondiționat. Vă propunem să le dăruim celor care au cea mai mare nevoie de ele: copilașilor din centrele de plasament. Lângă noi, în Sibiu, avem peste 300 de copilași instituționalizați pe care doar împreună îi putem ajuta să își valorifice potențialul pentru a deveni oamenii pe care ne dorim să îi avem alături în comunitatea noastră. Fii și tu parte din povestea lor!”,a menționat Iulia Pataki, președintele Asociației De Poveste.

Mărturiile voluntarilor actuali de Poveste pot fi urmărite pe pagina de Facebook a asociației, în cadrul campaniei #fiipartedinpoveste derulate în perioada de recrutare de noi prieteni pentru copiii din centrele de plasament din Sibiu.

Asociația de Poveste vine în sprijinul a circa 300 copii instituționalizați din patru centre de plasament și treiafterschool-uri din județul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Peste 70 de voluntari sunt implicați în acest moment în diferitele activități organizate pentru acești tineri.

Asociația De Povestea fost înființată la Sibiu, cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județ în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în societate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.