Începe Târgul Olarilor în Piața Mare. Peste 200 de meșteri vin în centrul Sibiului

0 585

Sâmbătă, 2 septembrie 2017, și duminică, 3 septembrie 2017, meșterii olari deschid târg în Piața Mare din municipiul Sibiu. Cel mai longeviv eveniment cultural al Sibiului, Târgul Olarilor va marca a 51-a ediție în acest an.

Din Corund, Bra¬niştea, Horezu, Oboga, Rădăuţi, Baia Mare şi Obârşa au fost invitaţi, la Târgul Olarilor de la Sibiu, peste 200 de meşteri populari, deopotrivă veterani ai olăritului şi tineri care au deprins tainele meşteşugului de la părinți și bunici.
Judeţul Sibiu va fi reprezentat anul acesta de un număr de şase olari şi de Fabrica de Teracotă Mediaş, Atelierul Scout Nocrich, Asociaţia „Tonal” Sibiu „Acţiune pentru Şanse Egale”, Asociaţia Monumentum Atelierul de Ţiglărie Tradiţională din Apoş.
După tradiție, oferta Târgului din Piața Mare va fi foarte diversificată, de la oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței la instrumente muzicale și ceramică decorativă și figurativă. În plus, copiii pot deprinde tehnici de bază în modelarea lutului și decorarea ceramicii, în atelierul special deschis pentru ei, iar cei mari pot urmări demonstrațiile la roata olarului, oferite de meșteri.
Ediția 2017 a Târgului Olarilor este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriatcuComplexul Naţional Muzeal ASTRA.

Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 2 şi 3 septembrie 2017, în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 20.00

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.