FOTO – Prefectul s-a întâlnit cu medicii de familie din Sibiu. Oamenii și-au expus problemele

0 200

Un număr de 30 de medici de familie din județ au participat miercuri la o întâlnire de lucru organizată de Instituția Prefectului – Județul Sibiu și Direcția de Sănătate Publică.

Principalele subiecte abordate au fost vaccinarea antirujeolică și eliberarea adeverințelor necesare preșcolarilor la intrarea în colectivitate și a celor solicitate elevilor de către profesorii de sport.
În privința derulării campaniei de vaccinare în județul Sibiu, prefectul Lucian Radu a apreciat activitatea medicilor de familie și le-a mulțumit pentru seriozitate și implicare. “Vă felicit pentru că v-ați făcut foarte bine treaba. Sigur că mai apar și probleme, sincope în acest sistem, dar vă rog să le semnalați și să ne cereți sprijinul. Vă asigur că aveți toată deschiderea din partea mea, ca prefect al județului, pentru rezolvarea lor”, a subliniat Lucian Radu.medici de familie
Una dintre problemele ridicate de medicii de familie a fost eliberarea adeverințelor pentru orele de educație fizică și sport. Cu toții au susținut că este imposibilă eliberarea a sute de acte în două-trei zile deoarece nu au timpul fizic pentru examinarea fiecărui copil. Prefectul Lucian Radu a hotărât să invite reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean la o discuție cu medicii de familie, pe acest subiect. Întâlnirea, mediată de prefectul județului, va avea loc vineri, 8 septembrie.
Președintele Filialei Sibiu a Societății Naționale de Medicina Familiei, dr. Loredana Piloff, i-a mulțumit, la rândul său, prefectului Lucian Radu, pentru “disponibilitatea de a comunica și a se întâlni cu medicii de familie, întâlnirea de astăzi fiind prima de acest gen”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...