Ora de Sibiu
Știri in direct

Persoanele cu dizabilități învață să danseze la Sibiu. Inițiativa e lăudabilă

187

Bea Carolina Remark, terapeută și antrenoare DanceAbility vine pentru a doua oară în România să susțină două ateliere de dans pentru persoanele cu dizabilități. Vor particip a peste 20 de persoane, dintre care 10 cu dizabilități locomotorii, alături de însoțitori ilor.

Conceptul „DanceAbility” este cunoscut în întreaga lume și are la bază ideea „Dacă poți să respiri, poți să dansezi”, fiind inițiat de Karen Nelson și Alito Alessi. Se adresează atât persoanelor cu dizabilități, cât și persoanelor fără dizabilități. Ideea centrală este ca, prin dans și miscare, oamenii cu posibilități fizice limitate să experimenteze acel moment de a fi împreună, și de a simți că sunt egali. Conceptul DanceAbility încearcă să diminueze ideile preconcepute și percepțiile greșite despre persoanele cu dizabilități.
Pentru prima dată, un astfel de workshop a fost organizat la Sibiu, în 3 și 4 septembrie 2016, coordonat de Bea Carolina Remark din Germania și Irina Bumbulici.

Bea Carolina Remark s-a născut cu o paralizie spastică, însă nu a renunțat niciodată la pasiunea ei, dansul. Spune că a reușit să-și accepte handicapul, știe cât e de greu, dar vrea să împărtășească din experiența ei și altor persoane care iubesc dansul și vor să afle cum îl pot integra în viațalor, chiar dacă au o dizabilitate locomotorie. Este instructor instruit DanceAbility și colaborează cu diferite instituții din Germania. Oferă ateliere în domeniul terapiei și mișcării dansului, în special pentru persoanele cu dizabilități.

Alături deBea Carolina Remark, la ateliere va participa și Irina Bumbulici, care a studiat baletulîn Sibiu, iar acum predă dans în Germania.

Cele două ateliere vor avea loc joi (7 septembrie) și vineri(8 septembrie), la Școala Generală nr.1, Sibiu (StradaHațegului nr. 8), între orele10.00-16.00.

 

Primește titlurile instant

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...