Acord pe adeverințele medicale pentru orele de sport între ISJ Sibiu și medicii de familie

0 647

Prefectul Lucian Radu i-a pus, vineri față în față, pe reprezentanții medicilor de familie și ai Direcției de Sănătate Publică cu inspectorul școlar general.

Întâlnirea a fost stabilită în urmă cu două zile, când 30 de medici de familie i-au semnalat prefectului problemele cu care se confruntă la începutul anului școlar, când trebuie să elibereze, în câteva zile, sute de adeverințe pentru orele de educație fizică și avize epidemiologice pentru intrarea în colectivitate.
Reprezentanții Filialei Sibiu a Societății Naționale de Medicina Familiei, precum și cei ai DSP au subliniat faptul că, potrivit Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației Naționale, adeverințele solicitate elevilor de către profesorii de sport trebuie să conțină sintagma “apt pentru efort fizic” sau “clinic sănătos”. Prima nu poate fi scrisă decât de un medic de medicină sportivă, medicul de familie având competențe doar pentru diagnosticul “clinic sănătos”.
În finalul discuțiilor, s-a convenit un termen de două săptămâni pentru eliberarea acestor adeverințe, cu mențiunea că acestea să fie emise de medicul școlar, acolo unde există, sau de medicul de familie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.