FOTO – La Șelimbăr se amenajează calmatoare de viteză ca în Franța pentru stoparea curselor ilegale de mașini

0 227

Administrația locală din cea mai dezvoltată comună a Sibiului va amplasa pe mai multe artere calmatoare de viteză. Acestea sunt însă total diferite față de ceea ce se folosește la ora actuală în România.

Șelimbăr va fi prima localitate din județ și probabil și din țară, care va implementa un sistem de trafic în care vom regăsi calmatoare de viteză de un nou tip.
Primarul localității spune că acestea vor fi asemănătoare cu cele folosite cu succes în țări din Vestul Europei. ’’Este vorba de calmatoare de viteză efectiv construite pe stradă, din beton sau asfalt și nu cele care se folosesc acum mai peste tot. Sunt mult mai eficiente și rezistente în timp. Practic acestea vor avea integrate în ele și trecerile de pietoni’’, a explicat Marius Grecu.Prima stradă pe care se vor amenaja astfel de calmatoare este doamna Stanca, la trecerile de pietoni de aci. ’’Avem apoi în plan amenajarea și pe Mihai Viteazu, în zona trecerilor de pietoni din apropiere de Dedeman. Apoi în viitor vor apărea și pe alte străzi unde este nevoie de așa ceva în trafic’’, a mai explicat Marius Grecu. Decizia vine și ca urmare a faptului că vitezomanii au început să își facă de cap prin comună și au apărut inclusiv curse ilegale de mașini, mai ales în zona Dedeman.

Loading...
Comentarii
Incarca...
Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...