Primarul Sibiului participă discuții despre provocări în administrațiile locale la Conferința de Bune Practici

0 166

Conferința este organizată de Centrul Cultural Clujean cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și are ca scop crearea unui spațiu în care reprezentanții administrațiilor locale să poată face schimb de informații și soluții.

’’Am invitat la Cluj reprezentanți ai mai multor administrații locale performante din România. Dorința noastră este să creăm un cadru în care administrațiile să-și poată oferi unele altora inspirație, modele și sprijin pentru replicarea, de la un oraș la altul, a poveștilor locale de succes în domeniile cultural și creativ. Și, de ce nu?, acesta ar putea fi începutul unor colaborări regionale în aceste domenii’, a declarat Ștefan Teișanu, directorul executiv al Centrului Cultural Clujean (CCC), conform Agerpres. Alte administrații locale care și-au confirmat până în prezent participarea sunt cele din Sibiu, prin primarul Astrid Fodor, Oradea, prin primarul Ilie Bolojan, Alba Iulia, prin city managerul Nicolaie Moldovan, și București, prin coordonatorul departamentului programe al ARCUB, Raluca Ganea.
De asemenea, Marcel Heroiu și Marius Cristea, reprezentanți ai Băncii Mondiale, vor susține în cadrul conferinței o prezentare a studiului ‘Orașe magnet 2017’, cu accent pe rolul culturii în dezvoltarea orașelor. La conferință vor participa 150 de persoane din domeniile administrativ, academic, cultural și creativ din România, precum și reprezentanți ai presei și societății civile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.