Trei case săsești sunt vernisate în Muzeul ASTRA. Mergeți să le vedeți

0 325

Pentru a celebra Zilele Europene ale Patrimoniului și ca parte integrantă a proiectului Ziua Patrimoniului European. Tradiții diferite, valori comune, Muzeul ASTRA va organiza o serie de activități care au ca temă multiculturalitatea. Activitățile din program vor avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului în data de 23 septembrie 2017.

,,Evenimentul central al proiectului este vernisajul caselor săsești din Cisnădioara, Șeica Mică și Hamba, la care comunitățile locale sunt invitate să participe alături de vizitatorii muzeului. Aceștia din urmă vor putea cunoaște mai bine cele trei localități prin intermediul monumentelor deținute de muzeu, al modului de organizare al interiorului lor și prin poveștile reprezentanților comunităților amintite. Tot cu acest prilej, vor fi organizate demonstrații culinare cu preparate specifice săsești, dar și românești, iar vizitatorii vor fi invitați să ia parte la ateliere meșteșugărești de tâmplărie, de pictat mobilier și de împletit paie, susținute de meșteri populari. Buna dispoziție va fi asigurată de ansambluri folclorice săsești de muzică și dans.”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, manager general Muzeul ASTRA.

În cadrul proiectului, vor mai fi organizate proiecții de filme având ca tematică multiculturalitatea în context european și va fi vernisată o expoziție foto-documentară, Luxembourg 2007, pentru a marca aniversarea a 10 ani de când Luxembourg a fost Capitală Culturală Europeană alături de Sibiu.

Casa din Cisnadioara

Program evenimente:

– Vernisaj expoziție Luxembourg 2007, ora 12:00 (sala Info-Multimedia, Pavilionul Muzeal Multicultural, Poarta principală);
– Proiecții filme având ca tematică multiculturalitatea, orele 12:00-16:00 (Sala Auditorium, Pavilionul Muzeal Multicultural, Poarta principală);
– Vernisaj Casă de împletitor de paie din Cisnădioara, ora 12:45;
– Vernisaj Casă de viticultor din Șeica Mică și de agricultor din Hamba, ora 13:30;

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.