Haos în zeci de aeroporturi din lume din cauza erorilor unui sistem de check-in

0 202

O problemă informatică a provocat haos în zeci de aeroporturi din toată lumea, de la Gatwick în Londra și  Charle de Gaulle din París, până la aeroporturile din Washington, Singapore, Johanesburg, Melbourne și Zurich. Problema a fost identificată la softul  Amadeus Altea, folosit de zeci de companii aeriene din lume, potrivit ‘The Telegraph’.

NU se știe dacă sistemul a fost spart de hackeri sau e doar o problemă tehnică. Căderea sistemului informatic de check-in a provocat cozi imense în cțteva dintre cele mai mari aeroporturi europene.

Aeroportul londonez Gatwick a fost blocat o mare parte a zilei, cu cozi imense la check-in pentru bagaje. Problema a afectat în special pasagerii  Qatar Airways și British Airways.

 

Softul Amadeus Altea este folosit de 125 de companii aeriene, atât în aeroporturi cât și la check in pe internet. Un purtător de cuvânt de la Amadeus a confirmat că problema a apărut la mai multe companii dar că se lucrează pentru repunerea completă în funcțiune a sistemelor, care vor fi disponibile gradual.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...