Veste bună de la CJ Sibiu – Sănătatea și cultura primesc bani mai mulți la rectificarea bugetară

0 262

În urma rectificării bugetului propriu de venituri și cheltuieli, Consiliul Județean Sibiu alocă sume importante pentru instituțiile din subordine.

În ședința ordinară de joi, 28 septembrie, consilierii județeni au aprobat alocarea a 120.000 lei pentru Spitalul Județean în vederea achiziționării unui ecograf de înaltă performanță cu substanță de contrast pentru depistarea formațiunilor tumorale. Pentru acest aparat, spitalul are două sponsorizări atrase de managerul Cornel Benchea, în cuantum de 360.000 lei, ce nu acoperă însă necesarul estimat pentru această achiziție.
Tot la capitolul sănătate Consiliul Județean direcționează 208.400 lei pentru întocmirea proiectului tehnic necesar realizării investiției Reabilitarea, modernizarea și echiparea secției clinice de neurologie (investiție pentru care Guvernul a alocat 29.439.602,81 lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală).
Și Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean este în atenția Consiliului Județean Sibiu, care alocă 120.000 lei pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar realizării obiectivului de investiție Modernizarea, Extinderea și Dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului. Imediat după realizarea studiului, Consiliul Județean Sibiu va depune un proiect în cadrul Programului Operațional Regional, axa 8.2, în vederea obținerii unei finanțări în valoare de 1,5 milioane euro.
De asemenea, instituțiile de cultură se bucură de o susținere financiară în valoare de 920.500 lei Astfel, Complexul Național Muzeal ASTRA a primit 461.500 lei pentru înlocuirea învelitorii degradate la gospodăriile din muzeul în aer liber (300.000 lei), pentru completarea expoziției etnografice din muzeul în aer liber (150.000 lei) și pentru completarea sumei necesare cumpărării unui tractor nou (11.500 lei), prin leasing financiar. Valoarea tractorului este de 716.500 lei, din care se va plăti un avans de 130.000 lei și 51 de rate lunare de câte 11.500 lei.
În urma achiziționării tractorului, CNM ASTRA va putea gestiona în regim propriu activitățile pe care le desfășoară, inclusiv activitatea de deszăpezire a aleilor din muzeul în aer liber, care însumează aproximativ 10 km.
În același timp Biblioteca Județeană ASTRA va fi dotată cu un nou sistem de tipărire digital color, grație finanțării în valoare de 460.000 lei primite de la Consiliul Județean Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.