VIDEO – Ședință agitată la CJ Sibiu.’’Gâlceavă’’ legată de onorariul avocatului pentru dosarul DNA

0 348

Ședința de joi de la Consiliul Județean Sibiu a avut parte de un moment mai delicat legat de onorariul avocatului care să reprezinte instituția în procesul pentru dosarul de corupție al DNA-ului. Vorbim de un dosar instrumentat împotriva mai multor angajați ai Consiliul Județean și a fostei șefe a Serviciului Administrativ, Ana Kraus, faptele fiind petrecute în mandatul trecut al lui Ioan Cindrea, fost președinte al PSD Sibiu.

Consiliul Județean a decis să angajeze un avocat care să reprezinte instituția în acest dosar care are un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei. Pentru ca decizia să fie transparentă, președinta CJ Sibiu, a supus votului consilierilor județeni un proiect de hotărâre legat de selecția cabinetului de avocatură și totodată și a onorariului avocatului, respectiv 12.000 de lei. Toate bune și frumoase până aici, însă consiliera PSD, Adelaida Fulea, a venit cu critici la adresa modului de selecție a cabinetului de avocatură, intervenția fiind cu atât mai suprinzătoare, dacă e să ne gândim că prejudiciul creeat a fost făcut în perioada 2012 – 2016, atunci când la șefia CJ Sibiu a fost Ioan Cindrea, fostul lider al social democraților sibieni.

Daniela Cîmpean i-a răspuns acesteia și mai mult i-a recomandat să se documenteze înainte să vină în plenul ședinței și să facă o serie de afirmații care nu au fundament. ’’Dacă nu ați fi fost avocat de profesie atunci aș fi putut să înțeleg o astfel de intervenție. (…) Am considerat că suntem într-o situație temeinic justificată ca să angajăm serviciile unui avocat. (…) Mai știm și că într-o cauză penală cu un asemenea prejudiciu avem noroc că o casă de avocatură de talia celei care a fost selectată să aibă un astfel de onorariu, care după părerea mea este derizoriu’’, i-a replicat președinta CJ Sibiu, consilierei de la PSD.
După ce au venit și explicații din partea unuia din juriștii Consiliului Județean, s-a trecut la vot, iar proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 19 voturi pentru (FDGR și PNL) și nouă împotrivă (PSD). Astfel Casa de Avocatură Magdea Laurean Vasile vrea acum să recupereze ca parte civilă prejudiciul creat Consiliului Județean Sibiu în dosarul de corupție aflat acum pe masa DNA-ului.
Urmăriți mai jos înregistrarea ședinței de la Consiliul Județean Sibiu.

Sedinta ordinara de la Consiliul Judetean Sibiu. Acum în direct pe Ora de Sibiu

Publicată de Ora de Sibiu pe Joi, 28 septembrie 2017

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...