ateliere de circ, de dans și de gătit la festivalul tânăr de la sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu prezintă în perioada 7 – 15 octombrie o serie de ateliere de circ, de dans și de gătit pentru copii și adolescenți. Evenimentele vor avea loc în cadrul celei de-a III-a ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu.

Copiii și adolescenți sunt invitați să își dezvolte creativitatea, abilitățile de comunicare și spiritul de echipă într-o serie de întâlniri în care vor descoperi atât culisele teatrului, cât și magia scenei. Iar pentru că performanța se obține printr-un stil de viață activ și sănătos, aceștia vor învăța cum să combine ingrediente naturale pentru prepararea unor băuturi vitaminizate.

„Alandala Circus Project” este un proiect demarat în parteneriat cu artiști luxemburghezi pentru a marca zece ani de la Programul Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană. Atelierul este structurat modular și se constituie din 7 întâlniri pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, iar la finalul atelierelor aceștia vor prezenta un mini-spectacol pe scena Teatrului „Gong” din Sibiu. Abordarea antrenorilor e una ludică și pedagogică, iar participanții vor fi încurajați să lucreze în echipă și să își dezvolte atenția și spiritul creativ, cu o filosofie specială adresată respectului de sine și față de cei din jur. Sesiunile de lucru combină mai multe exerciții cu elemente clasice de circ (cablu, minge de echilibru, jonglerie, acrobații etc), dar și teatru, expresivitate corporală, ritm și joc. Atelierele vor avea loc în Sala Studio a Teatrului „Gong” după următorul program: sâmbătă, 7 octombrie, ora 10:00 ; duminică, 8 octombrie, ora 10:00; luni, 9 octombrie, ora 18:00 ; marți, 10 octombrie, ora 18:00; joi, 12 octombrie, ora 18:00; vineri, 13 octombrie, ora 18:00; sâmbătă, 14 octombrie, ora 18:00. Participarea la toate sesiunile de atelier de circ este obligatorie, iar sesiunile neefectuate nu pot fi rambursate. Prețul unui pachet pentru cele 7 ateliere este de 42 de lei.

„DADADADA DA” este un atelier foarte popular în școlile din Japonia. Acesta este structurat pe șapte niveluri, împletind dansul, stabilirea coregrafiei, filmarea, editarea, urmărirea video-ului cu plăcerea de a crea împreună un film de trei minute cu cele realizate la atelier. Abordarea „namstrops” folosită în cadrul acestuia s-a născut din „metoda de învățare a dansului creativ pe bază de proiect” dezvoltată de Chiyoe Matsumoto, profesor emerit la Universitatea Ochanomizu, după metoda „educației fizice artistice contemporane” și cea a „educației fizice prin expresie” care-i aparțin profesorului Rumiko Takahash (educație în domeniul dansului). Prin alăturarea lor, a luat naștere primul atelier numit „expresii fizice” al companiei „namstrops”, singura trupă de dans care folosește gimnastica ritmică în școlile din Japonia. Acest program este creat pentru copii cu vârsta între 3 și 10 ani. Atelierele vor avea loc la Sala Oglinzilor (str. General Magheru nr. 1 – 3) în datele de marți, 10 octombrie și miercuri, 11 octombrie, de la orele 10:00. Prețul unui atelier este de 7 lei.

La Mini Zucchini copiii învață să gătească. În mare. În primul rând discutăm despre ce mâncare ne place cel mai mult, despre ce știu copiii despre ea, de unde provin ingredientele
și cum ne ajută ele să creștem mari și sănătoși. Aflăm că nu toate produsele sunt bune pentru noi și încercam să reținem de ce. Apoi ne punem pe gătit, individual sau în echipe, în funcție de rețetă. Curățăm, tăiem, amestecăm, condimentăm, ornăm, iar la final degustăm și comentăm produsul finit. La atelierele organizate în cadrul Festivalului Tânăr de la Sibiu cei mici vor învăța cum să combine ingredientele pentru cele mai gustoase și vitaminizate smoothieuri folosind mere, pere, banane, morcovi, ananas, kiwi, miere, fulgi de ovăz, nucă de cocos, mentă, fulgi de migdale, semințe de chia, lapte de migdale, apă, suc de fructe și ceai. Atelierele sunt adresat copiilor cu vârsta între 6 și 13 ani sâmbătă, 14 ocotmbrie și duminică, 15 octombrie, de la orele 10:00 și 12:00, în fiecare zi. Prețul unui bilet la atelier este de 14 lei și include toate ingredientele și materialele necesare.

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu reunește timp de nouă zile, în perioada 7 – 15 octombrie 2017, artiști din Belgia, Bolivia, Cehia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Portugalia, România și Ucraina.

Biletele pentru ediția din acest an a festivalului pot fi achiziționate atât de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11:00 la 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica de la 10:00 la 14:00), cât și online prin eventim.ro sau în Librăriile Humanitas. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%. Biletele pentru ateliere se pot achiziționa exclusiv de la sediul teatrului.

 

Ultima oră

Comentariul meu