La Primăria Sibiu se depun cererile pentru ajutorul de încălzire

559

Primăria Sibiu primește cererile pentru ajutorul de încălzire a locuinței. Cei care pot beneficia de acest ajutor trebuie să îndeplinească mai multe condiții și să meargă la Primărie cu actele pregătite.

Cine poate beneficia de acest ajutor?
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români sau străini cu domiciliul sau, după caz, reşedinţa în Municipiul Sibiu, în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie, dar și în funcție de sistemul de încălzire a locuinței utilizat: gaze naturale, energie termică, energie electrică, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri.

Cum se obține ajutorul pentru încălzirea locuinței?
Din 2 octombrie 2017, Serviciul Asistență Socială va asigura distribuirea formularelor tipărite (cerere – declarație pe proprie răspundere) de la sediul acestuia de pe B-dul Victoriei 1-3, camera P28. De asemenea, aceste formulare pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Sibiu, la secțiunea INFORMAȚII PUBLICE – Acte necesare – Asistență Socială: http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/document/35.

Atunci când completează cererea, titularul are obligaţia să menționeze corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute, aşa cum se solicită în formular.

Precizări privind completarea documentelor necesare pentru obținerea ajutorului:

 Prin familie se înţelege soţul, soţia, precum şi alte persoane, indiferent dacă între acestea există sau nu relaţii de rudenie, care au acelaşi domiciliu sau reşedinţă şi/sau care locuiesc şi se gospodăresc împreună, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei.

 Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor, respectiv persoanelor singure numai pentru locuinţa de domiciliu sau, după caz, de reşedinţă a acestora. Prin locuința de domiciliu se înţelege construcţia cu destinaţia de locuinţă aflată în proprietatea titularului ajutorului ori închiriată sau asupra căreia exercită un drept de folosinţă în condiţiile legii, situată la adresa înscrisă în actele de identitate ale membrilor de familie sau, după caz, adresa la care persoanele sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei. Și locuinţa socială este considerată locuință de domiciliu.

 Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă proprietarului locuinţei, dar și persoanelor care stau în chirie în locuință, în baza unui contract valabil.

Solicitantul are obligaţia de a menţiona bunurile aflate în proprietate, închiriere, concesiune, comodat sau altã formã de deţinere, cuprinse în lista bunurilor ce conduc la excluderea acordãrii ajutorului pentru încălzirea locuinţei, dacă deține astfel de bunuri în proprietate.

 Persoanele care solicită ajutorul pentru încălzirea locuinței cu energie termică au obligaţia de a completa numărul de camere ale locuinţei.

 La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii.

Pentru obținerea ajutorului pentru încălzire pe toată perioada sezonului rece, noiembrie 2017-martie 2018, cererile însoţite de actele doveditoare se depun la sediul Serviciul Public de Asistenţă Socială Sibiu, din Sibiu, B-dul Victoriei 1-3, cam. P28 până în data de 20.10.2017.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se poate obține și după data de 20 octombrie, pe parcursul sezonului rece, începând cu momentul îndeplinirii criteriilor legale:
a) începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective;
b) începând cu luna următoare, pentru cei care au depus documentele după data de 20 a lunii;
c) începând cu luna depunerii cererii, pentru beneficiarii de ajutor social al căror drept de ajutor social este stabilit începând cu acea lună, indiferent de data la care a fost depusă cererea.

Nu au dreptul să beneficieze de ajutor pentru încălzirea locuinței familiile sau persoanele singure care dețin în proprietate unul dintre bunurile cuprinse în LISTA BUNURILOR CARE CONDUC LA EXCLUDEREA ACORDĂRII AJUTORULUI PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI, așa cum sunt stabilite în legislația în vigoare.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.