Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO Secția ORL este reabilitată complet. Vor fi condiții foarte bune

323

Pavilionul secției Clinice O.R.L, unul dintre cele mai vechi imobile ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, datând din anul 1904, se află în plin proces de renovare, extindere şi modernizare. Valoarea lucrării se ridică la circa 5.191.440,68 milioane de lei iar finanţarea este asigurată de către Consiliul Judeţean Sibiu, care continuă să acorde o atenție deosebită capitolului sănătate și modernizării celei mai mari unități spitalicești a județului.

Lucrările au fost începute la data de 1 februarie 2017 și, până în prezent, au fost efectuate în proporție de circa 60%. Termenul de finalizare este 14 luni de la data începerii lucrărilor, dar se fac eforturi ca imobilul să fie finalizat înainte de termen. În prezent secția a fost relocată în cadrul Blocului Chirurgical, al SCJU Sibiu etajul I.
Până în momentul de față au fost realizate lucrările de rezistență, arhitectură învelitoare, arhitectură fațadă lift, o parte a lucrărilor de hidroizolații și drenaje, instalații interioare hidranți, instalații electrice interioare și canalizare interioară precum și diverse alte instalații termice și lucrări interioare. De asemenea, a fost achiziționat liftul care va deservi secția.

„Secția Clinică O.R.L este una deosebit de importată prin prisma patologiei complexe abordate, iar reabilitarea completă a acesteia este un obiectiv de investiții major, prin care acest imobil se va transforma într-un spațiu modern, utilat corespunzător, care va asigura tot ceea ce este necesar pentru un act medical de calitate, în codiţii superioare de cazare şi tratament”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

Lucrările constau în reabilitarea completă a imobilului (subsol, parter şi etaj) precum şi în crearea de spaţii noi prin amenajarea unei mansarde în volumul podului existent;

Pavilionul secției Clinice O.R.L a Spitalului Județean, în plin proces de modernizare și extinderePavilionul secției Clinice O.R.L, unul dintre cele mai vechi imobile ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, datând din anul 1904, se află în plin proces de renovare, extindere şi modernizare. Valoarea lucrării se ridică la circa 5.191.440,68 milioane de lei iar finanţarea este asigurată de către Consiliul Judeţean Sibiu, care continuă să acorde o atenție deosebită capitolului sănătate și modernizării celei mai mari unități spitalicești a județului.Lucrările au fost începute la data de 1 februarie 2017 și, până în prezent, au fost efectuate în proporție de circa 60%. Termenul de finalizare este 14 luni de la data începerii lucrărilor, dar se fac eforturi ca imobilul să fie finalizat înainte de termen. În prezent secția a fost relocată în cadrul Blocului Chirurgical, al SCJU Sibiu etajul I.

Publicată de Consiliul Judetean Sibiu pe Marţi, 3 octombrie 2017

Lucrarea presupune următoarele: refacerea pardoselilor, reparaţii de tencuieli la pereţi şi tavane, hidroizolarea şi termoizolarea întregului subsol, realizare sistem de drenaj; zugrăveli, înlocuirea tâmplăriei interioare cu uși PVC și a tâmplăriei exterioare cu lemn stratificat și geam termoizolator, realizare acces spre lift; amenajare spaţii de depozitare; amplasare lift, refacerea integrală a instalaţiilor apă-canal, refacerea integrală a instalaţiilor electrice, reparaţii sau înlocuiri parţiale a instalaţiilor termice existente; compartimentări noi şi consolidări, recompartimentări saloane şi dotarea acestora cu grup sanitar propriu, aplicarea de covoare PVC agreate sanitar, mărirea spaţiilor cabinetelor şi a sălilor de tratament; amenajare sală de operaţii cu salon pre şi post operator pentru 2 bolnavi, amenajarea unui spaţiu de sterilizare ustensile şi spălător, etc.; Clădirea va fi dotată cu lift;

În noile spaţii de la mansardă vor fi amenajate cabinete pentru medici cu băi proprii, spaţii de depozitare; și tehnice;

De asemenea, se vor realiza următoarele: consolidarea zonei podului pentru funcţiunea de mansardă, compartimentări uşoare din gips-carton rezistente la foc, inclusiv fono şi termoizolaţie; realizarea unei podele peste grinzile existente, pardoseală din covor P.V.C. agreat sanitar; terno-hidroizolarea podului şi înlocuirea învelitorii cu ţiglă, realizarea instalaţiilor, realizarea acces spre lift, etc..

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...