Ora de Sibiu
Știri in direct

Expoziție nonconformistă la Muzeul Brukenthal din Sibiu

248

„TELEPORT” este o expoziție a artiștilor grupului Brukenthal von Studio – Adrian Luca, Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa și Cătălin Precup, alături de trei invitați speciali – Adela Muntean, Diana Morar-Oancea și Mihai Pâslariu. Expoziția gravitează în jurul noțiunii de teleportare, aceasta fiind înțeleasă ca transferul rapid al materiei sau energiei dintr-un punct în altul, fără a traversa spațiul fizic dintre cele două. Într-un proces similar, artiștii teleportează frânturi din realitate în lumea artelor vizuale.

Față de expozițiile anterioare ale grupului, „TELEPORT” are un caracter ușor nonconformist. Acesta este dat, în primul rând, de îmbinarea unei palete largi de forme de exprimare artistică, ce variază de la pictură, fotografie și asamblaj la instalație, performance și video art. În al doilea rând, nonconformisul este conferit de spațiul expozițional–YellowBoot Aparthotel. Acesta este o alternativă la locurile de expunere convenționale și clasice, fiind o adevărată provocare pentru artiști, întrucât aceștia vor trebui să se adapteze spațiilor neobișnuite puse la dispoziție– un hol, o curte, câteva nișe, un dormitor și o sală de conferințe. La toate acestea se adaugă și o imersiune interactivă în fluorescență, în întunericul nopții.

Expoziția face parte din programul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor în Sibiu. La nivel național, programul NAG este inițiat și organizat de Asociația Ephemair, iar pe plan local este coordonat de către Dan Raul Pintea

Primește titlurile instant

Loading...

ritter.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...