fc h

Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 15:00, FC Hermannstadt joacă pe Stadionul ”Municipal” din Sibiu cu Ripensia Timişoara, revelația Ligii 2 în primele etape, o echipă care are în palmares 4 titluri de campioană a României în anii ’30.

Florin Berța, antrenorul cu portarii, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că pe sibieni îi aşteaptă un nou meci dificil. “Va fi un nou meci greu de campionat, ca multe altele care au fost sau din rândul celor care vor urma. Sperăm ca, la ora jocului, băieţii să fie concentrați pentru a câştiga toate cele 3 puncte. (…) Ripensia are un lot omogen. E o echipă care a marcat foarte multe goluri, are un atac bun, dă golgeterul la zi al Ligii 2. Adrian Popa este, de asemenea, un jucător foarte bun. Nu spun asta doar pentru că fratele lui, Iulian Popa, joacă la noi”, a declarat Berța.
Despre meciul cu Ripensia au vorbit şi Daniel Tătar şi Iulian Popa, doi dintre titularii din jocul cu Industria Galda, din Cupa României. ”Sâmbătă va fi un meci foarte greu şi, totodată, foarte important pentru noi. Sunt convins că, la ora meciului, vom şti tot ce trebuie să facem pentru a obține cele 3 puncte, care sunt importante pentru noi, pentru a ne menține pe primul loc în clasament”, a spus Tătar, completat fiind de Iulian Popa: ”Ne aşteaptă un meci cu revelația începutului de campionat, Ripensia Timişoara, o echipă pe care personal o urmăresc de foarte mlt timp, pentru că fratele meu este căpitan acolo. Țin să-l felicit. Mă bucur foarte mult pentru el, pentru ce a realizat acolo. Importante sunt punctele. Trei puncte ne-ar consolida şi mai mult poziția de lider. Sper ca sâmbătă să fim fericiți şi să putem aborda şi meciul următor, cel cu ASA Tg. Mureş, dintr-o poziție mult mai relaxată.
Florin Berţa a vorbit, cu această ocazie, şi despre meciul cu Industria Galda, din turul 4 al Cupei României: ”A fost un meci greu, dar pe care, din punctul nostru de vedere, l-am controlat din primul şi până în ultimul minut. Scorul putea fi mult mai mare. Avem o mică nemulţumire, tratăm ocaziile cu foarte mare uşurință şi la acest capitol probabil va trebui să mai lucrăm. În schimb, suntem foarte mulțumiți de atitudinea băieților, țin să îi felicit şi pe această cale, pentru dăruire, pentru obiectivul pe care l-au îndeplinit”.
Iulian Popa crede că meciul de la Galda a fost un bun prilej pentru jucătorii din lot care au evoluat mai puțin până acum în partidele de campionat să demonstreze că merită să prindă primul ”unsprezece”. ”A fost ca un test de maturitate pentru noi. Mă bucur că am abordat meciul cu o atitudine pozitivă. A fost un meci în care au jucat cei cu minute mai puține, a fost şi un prilej pentru a demonstra că merită să fie la echipa asta şi să bată la porțile primului ”unsprezece”. E important că ne-am calificat, pentru că ştiți că este o competiție KO. Au fost foarte multe surprize, echipe din Liga 2 eliminate de echipe mai puțin bune sau mai slab cotate”, a afirmat Popa.
Mijlocaşul a făcut referire şi la duelul cu fratele său, Adrian Popa: ”Este un duel inedit, din punctul meu de vedere. Părinții noştri vor avea de câştigat. Să dea Dumnezeu să fie bine şi să terminăm cu bine acest meci. De obicei părinții noştri nu vin la meciuri, dar acum vor fi în tribună”.

Căbuz e accidentat
Portarul Cătălin Căbuz n-a mai făcut deplasarea în Elveția cu lotul național de tineret. El a revenit la Sibiu după ce s-a accidentat la antrenamentul de marți al naționalei pregătite de Daniel Isailă. ”A simțit o durere la gambă, de asta a şi venit mai devreme acasă. Horațiu Moldovan a demonstrat că ne putem baza pe el, a crescut foarte mult în valoare. Este o concurență bună şi la nivelul portarilor. Încă nu putem spune cine va apăra cu Ripensia. Trebuie să vedem cum se simte Căbuz din punct de vedere fizic”, a mai spus Berța.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.