Weekend cu evenimente de poveste la Sibiu – Vinfest este atracția principală în oraș

0 634

Toamna își face încet încet simțită prezența, dar nu e nicio problemă, pentru că poate fi combătută cu atmosferă bună. Și asta se va găsi la Sibiu din plin în week-end-ul ce urmează, datorită evenimentelor unul și unul ce sunt anunțate.

Super petreceri în Cotton Pub
Dj XTZ, DJ Andu și MC Ionuț sunt pregătiți să ofere încă o seară memorabilă la platane, ”Man, I love Fridays” fiind deja o rețetă de succes care atrage weekend de weekend sute de sibieni și turiști în locația de pe Rațiu. Distracția continuă aici și sâmbătă seară, așa că aveți motive să vă rezervați din timp o masă în pub, la telefon 0752.268.866.

VinFest este cu siguranță cel mai așteptat eveniment dedicat vinului. Va avea loc unde altundeva, decât pe strada Cetății, și este evident că trebuie să treceți pe acolo măcar pentru un pahar de vin dacă nu mai multe. Pentru al II-lea an consecutiv povestea vinului se spune și la Sibiu. Strada Cetății găzduiește în perioada 7-8 octombrie un eveniment unic, în cadrul căruia ”sărbătoritul” principal este un produs atât de dezirabil tuturor: vinul. Toate zonele viticole importante sunt reprezentate la evenimentul din weekend. vinfest 1Astfel din România vor fi prezenți cei de la Jidvei, Cotnari, Recaș, Budureasca, Histria, Halewood, Carastelec, Gabai, Casa Bunescu, La Sapata și Gorgandin, iar din Republica Moldova, anul acesta participă cei de la Cricova. vinfest 2

Anul acesta pe lângă vinuri și concerte alese pe sprânceană, cine ajunge la VINFEST o să aibă parte și de o surpriză gastronomică desăvârșită. Gurmanzii sunt invitați să deguste din mânăcărurile speciale gătite de Chef Marius Rafa de la Pardon Cafe & Bistro Sibiu, alături de divizia de live cooking show de la ’’MASTERS OF FLAMES”. masters4Organizatorii aduc la cea de a II-a ediție a VINFEST, șase trupe și artiști de top din muzica jazz. Spre seară pe scena amenajată în cadrul evenimentului, vor fi concerte de excepție. Sâmbătă de la ora 18.00 aveți întâlnire cu ESSENTIAL NOTES, GUILTY LEMON și CUIBUL, iar duminică de la aceeiași oră vor concerta RUBIE, HELEN și JAZZYBIT.vinfest 6 1Surprizele pregătite de organizatori, dezvăluite aici.

Un eveniment la care merită din plin să participați este ”Sibiul de Poveste”, primul eveniment din Sibiu dedicat integrării copiilor proveniți din centrele de plasament. Detaliile evenimentului, aici.

Raliul Sibiului este evenimentul sportiv al finalului de săptămână. Ce presupune, aflați de aici.

Festivalul Tânăr de la Sibiu începe în acest week-end. Copiii nu se vor plictisi, indiferent de vârstă. Ce e pregătit pentru ei, aici.

Shopping City Sibiu se transformă sâmbătă și duminică în țara jocului Lego. Ce se întâmplă acolo, aflați de aici.

Bravul Soldat Svjek” este piesa care se joacă la Teatrul Radu Stanca vineri seara, de la ora 19. Este un one man show cu și de Viorel Rață, ce durează aproximativ o oră.

Noaptea Albă a Galeriilor se ține vineri noaptea, sibienii fiind invitați la un periplu cultural prin mai multe locații din oraș. Care sunt acestea, vedeți aici.

Sâmbătă, de la ora 19, la Teatrul Radu Stanca se joacă o nouă piesă, ”Necunoscuta cunoscută”, de Aleksander Ścibor-Rylski. Spectacolul durează o oră și 20 de minute, iar biletele costă 15 și 10 lei.

Și copiii au piesa lor de teatru, duminică, la Teatrul Gong, de la ora 11 și 18. ”Scufița Roșie” este în premieră la Sibiu, iar detalii despre piesă se găsesc aici.

Corul „Timotei Popovici” al Catedralei mitropolitane din Sibiu, condus de pr. lect. dr. Dan Alexandru Streza, va susține duminică, 8 octombrie, de la ora 18.00, un concert extraordinar. Evenimentul va avea loc în Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu și va conține arii și coruri celebre din opere. Concertul corului Catedralei mitropolitane din Sibiu va fi organizat împreună cu orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijat de Matei Pop. Intrarea este liberă.

Oscar și buni roz” este spectacolul care încheie seria evenimentelor de week-end. Se va juca duminică seara de la ora 19, la Teatrul Radu Stanca. Cu Buni Roz pe post de ghid, într-o viata traita pe „repede-înainte”, Oscar, un baietel de zece ani, parcurge printre râsete si lacrimi itinerarul emotionant al tuturor vârstelor si experientelor umane, îmbogatite de imaginatia lui care îmbraca realitatea în haina miraculosului.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.