60% garantare de la Fondul European de Investiţii la credite pentru IMM-uri

618

În cadrul Programului Iniţiativa pentru IMM-uri România Bancpost începe acordarea de împrumuturi garantate de Fondul European de Investiţii (FEI) care acţionează în numele Grupului Băncii Europene de Investiții, al Comisiei Europene şi al Guvernului României. Prin acest nou program de pe piaţa financiară românească, riscurile clienţilor IMM sunt împărțite între bancă și Fondul European de Investiţii.

Creditele cu garanţii FEI sunt adresate companiilor IMM cu o cifră de afaceri mai mică de 50 milioane de euro sau active totale mai mici de 43 milioane de euro şi cu maximum 250 de angajaţi. Creditele pot fi acordate în lei şi/sau euro şi beneficiază de o dobândă atractivă, precum și de cerinţe reduse de garantare, în condiţiile în care 60% din valoarea creditului este acoperită de garanţia acordată de Fondul European de Investiţii.

“Noul acord cu Fondul European de Investiţii completează gama de soluţii de creditare pe care le oferim clienţilor noştri în parteneriat cu instituţiile financiare internaţionale. Ne aşteptăm să acordăm în următorii 2 ani finanţări de până la 80 de milioane de euro către peste 1500 de întreprinderi mici şi mijlocii din toată ţara, consolidând misiunea noastră de a sprijini dezvoltarea sectorului privat, competitivitatea şi crearea de noi locuri de muncă” a declarat Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost

Finanţările beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin programul “Iniţiativa pentru IMM-uri”, finanţat de Uniunea Europeană prin FEDR şi Horizon 2020 şi de către Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Investiţii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.