Transfăgărășanul se închiriează cu sume derizorii. Tariful pe oră este rușinos

2 1.309

Cel mai frumos drum din România și unul dintre cele mai apreciate din lume este închiriat cu 100 de lei pe oră de cei de la CNAIR.

Transfăgărășanul este un drum de poveste. Regizori de film, de spoturi publicitare și de videoclipuri se înghesuie să filmeze aici. Și e normal să fie așa! Peisajul mirific te duce cu gândul că ai ajuns într-un colț de Rai. Cu toate astea, statul nu știe să-l aprecieze. Conform Click.ro, CNAIR îl închiriază pe nimic, cu 100 de lei pe oră.
A fost inaugurat acum 38 de ani și este supranumit „Bulevardul Carpaților”. Traversează Carpații Meridionali și leagă Curtea de Argeș de Sibiu.transfagarasan 1Transfăgărășanul a fost desemnat cel mai spectaculos, dar și cel mai bun drum din lume de mai multe publicații străine cu profil auto, dar și de realizatorii emisiunii Top Gear.
Astfel că i s-a dus vestea pe tot mapamondul. Actori renumiți și regizori americani au venit pe rând să tragă cadre aici.lamborghini 3Nicholas Cage a făcut cascadorii, în 2010, în curbele de pe Transfăgărăşan pentru filmul în Ghost Rider 2. Patru ani mai târziu Jean Claude Van Damme a venit la Bâlea Lac ca să filmeze o reclamă la o marcă cunoscută de bere. A revenit anul trecut în zonă cu aceeași intenție.
Iar astfel de evenimente au loc tot timpul pe drumul care a făcut România celebră.
Ultimul de acest gen s-a petrecut pe 29 septembrie 2017, când Titi Aur a filmat un spot publicitar. Sectorul de drum dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, a fost închis pe o porțiune de 9 km, pentru 10 minute la interval de 30 de minute, între orele 8.00-19.30.
Evident că turiștii au avut de suferit, dar ar fi fost bine dacă s-ar fi strâns ceva bani la bugetul de stat.
Din păcate, Ministerul Transporturilor nu știe să profite și închiriază Transfăgărășanul pe sume derizorii. De la începutul anului și până în prezent, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încasat 10.427,84 lei.
Alte drumuri interesante pentru filmări au fost A2 și A3, dar care au adus la fel de puțini bani. Împreună au strâns, în același interval de timp, 13.365 de lei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Din Sibiu scrie

    Autorul articolului emite un punct de vedere propriu dar total gresit. Dacă s-ar fi informat în prealabil, găsea altă situație de acest fel (diferența de preț a tarifelor de închiriere pentru reclame în Piața Mare din Sibiu și Piața Sfatului din Brașov – a fost o perioadă în care Sibiul apărea în foarte multe reclame). In aceste cazuri se face o analiză cost beneficiu. Dacă închirierea se făcea pe sume exorbitante nu mai exista o astfel de promovare a ceea ce „este supranumit Bulevardul Carpaților”. Dar asta este valoarea ziariștilor, dacă se pot numi așa.

  2. Geo scrie

    Poate diferenta pana la un tarif de piata, normal, a intrat in niste buzunare !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.