gazu
GAZ METAN MEDIAS - GLORIA BISTRITA, 3-1, etapa 32, sezon 2008-2009, 23.05.2009. foto: GSP.ro

Gruparea medieșeană de liga 1 este conform unor dezvăluiri din Gazeta Sporturilor una dintre echipele românești ce ar fi suspectă de meciuri trucate. În discuție este adus un meci cu Gloria Bistrița din 2009.

Astăzi, la 8 ani distanță, Gazeta a publicat dovada că partida a fost oferită ca pont sigur mafiei pariurilor din Germania, iar principalii “capi” ai rețelei au pariat pe victoria Gazului. Informația apare printre cele 15.000 de file ale Dosarului Bochum, finalizat de procurorii germani cu condamnarea a 6 aranjori de meciuri.
Gaz Metan – Gloria 3-1 este una dintre cele 154 de partide suspecte menționate în dosar. În cazul a 20 (meciuri din preliminariile CM, Champions League sau din campionate din Germania, Elveția sau Belgia) dintre ele, procurorii au avut dovezi clare de manipulare a rezultatului de către grupul infracțional condus de croații Ante Sapina și Marijo Cvrtak. Detaliile cazului și modul de operare au fost prezentate ieri de Gazetă. Partida câștigată lejer de echipa lui Cristi Pustai poartă indicele de dosar 11.4.
Contextul datelor adunate este prezentat de procurori în “Raportul de investigare”, numit și “Ermittlungsbericht”:
“Exista o nevoie urgentă de a acționa, astfel că rețeaua din jurul lui Sapina și Cvrtak a încercat să trucheze meciul din prima ligă din România pentru a obține un profit ilegal din asta”.
Prima referire la joc apare pe 23 mai 2009, la ora 13:24 (ora Germaniei), cu patru ore și jumătate înainte de startul meciului de la Mediaș. Aflat la Nurnberg, Marijo Cvrtak – croatul condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare în acest dosar – primește un telefon la un bosniac pe nume Damir.
Pariurile monitorizate de procurori pe meciul Gaz Metan – Gloria 3-1 sunt doar cele plasate în Europa. Există dovezi clare că Marijo Cvrtak a mizat 1600 de euro pe meciul din România.pustai fotoContactat de Gazetă exact în ziua în care împlinea 50 de ani, Pustai a comentat apariția meciului în dosarul din Germania: “Știu meciul, nu a fost o trucare cum se făcea pe vremuri. Unde am fost, nu a existat așa ceva. Sau, mă rog, să știu eu de așa ceva. Dacă știam de așa ceva, nu eram pe bancă. Nu o să accept așa ceva niciodată. Nu am căzut în patima asta, să cred că jucătorii mei fac ceva”. Citiți toată ancheta AICI.

Comentariul meu

Lasă un răspuns