Ora de Sibiu
Știri în direct

Uraganul Ophelia se îndreaptă spre Europa – Ce zone vor fi afectate

0 6.201

Ceea ce la început s-a anunțat ca fiind o furtună tropicală, s-a transformat acum într-un adevărat uragan. Ophelia se îndreaptă încet și sigur spre Europa.

Furtuna tropicală Ophelia, activă în Oceanul Atlantic, a devenit uragan de categoria I şi se îndreaptă spre Europa, riscând să afecteze puternic Insulele Azore, aparţinând Portugaliei, sau chiar Spania, Irlanda ori Marea Britanie, anunță Mediafax. În prezent, Uraganul Ophelia se află la circa 1.200 de kilometri sud-vest de Insulele Azore, aparţinând Portugaliei, şi se îndreaptă spre Europa cu viteza de 5 km/h, degajând rafale de vânt de până la 135 km/h, anunţă Centrul naţional pentru uragane (NHC) din SUA.
Ophelia este al zecelea uragan format în sezonul 2017 în Oceanul Atlantic.
Venirea unui uragan în Europa nu este o noutate. Potrivit datelor existente, Spania a fost afectată de uragane în anii 1842 şi 2005.
Serviciul meteo din Marea Britanie a avertizat că traseul uraganului nu poate fi anticipat cu exactitate, existând riscul de a atinge coastele Irlandei sau Marii Britanii la începutul săptămânii viitoare.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Loading...
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">