Prim procurorul României, Augustin Lazăr, vine la ASTRA Film Fest

500

Prim-procurorulRomâniei, Augustin Lazăr, va participa la proiecția filmului Pe urmele aurului transilvănean, în regia lui Andrei-Nicolae Teodorescu, marți, ora 16:00, la Thalia. Tot marți, AFF aduce pe marele ecran Omul care știa 75 de limbi, regizat de Anne Magnussen șiPaweł Dębski, difuzat în cadrul secțiunii Documentare norvegiene, la ora 19:00. Proiecțiilevor fi urmate de sesiuni de Q&A cu regizorii.

Pe urmele aurului transilvănean esteo poveste-thriller care va ține spectatorul țintuit în scaun, cu suspans, umor și dramă, ce pune accent pe investigațiile desfășurate vreme de zece ani pe două continente, Europa și America de Nord, după furtul și traficarea unor artefacte arheologice. Filmul oferă informații inedite despre traficul de artefacte pe piața neagră internațională, despre vânătorii de comori, experții în antichități, suspecții arestați și cele 13 brățări dacice de aur recuperate. La proiecția de marțivaparticipași Augustin Lazăr, procurorul general al României, cel care a coordonatinvestigațiași a luaturmeleauruluidacicfurat.

Omul care știa 75 de limbi este o reconstituire animată care redă povestea vieții unui poliglot și a iubirii sale de o viață pentru prințesa Elisabeta de Wied, devenită mai târziu regină a României, pentru care a fost tutore și cu care a păstrat legătura în timpul vieții. Este o dramă psihologică despre un om genial și complex, un lingvist care s-a implicat intens în lupta pentru drepturile minorităților. La proiecția de marți va fi prezent și un descendent al familiei regale din România, Nicolas Medford Mills, nepotulRegelui Mihai.
Gala de deschidere AFF șiconcertul Luiza Zanvor fi difuzateîn livestream pewww.astrafilm.roșipepagina de facebook a evenimentului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.