Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO – Cinematograf dom cu ecran de 360 pe tavanul cupolei – Este în Piața Mare din Sibiu

1.104

Astra Film Festival oferă sibienilor privilegiul de a vedea filme într-o locație extrem de neconvențională și într-un format unic în țară. Dom-ul din Piața Mare fascinează pe toți cei care îi trec pragul.

Sibiul este singurul oraș din România unde există un cinematograf dom, în care se pot viziona filme 360 pe un ecran tip cupolă, până duminică, 22 octombrie, când se termină festivalul de film documentar ASTRA Film, potrivit informațiilor de pe site-ul evenimentului, anunță Agerpres.
„De 24 de ani, AFF este o platformă conectată la ultimele inovații tehnice din domeniul filmului documentar. Având în vedere succesul înregistrat anul trecut, ne-am dorit ca și ediția de anul acesta să aducă publicului cinefil o experiență cinematografică de calitate, cu o selecție a celor mai noi producții full-dome, VR sau video 360”, a declarat directorul fondator al Astra Film Festival, Dumitru Budrala.Majoritatea filmelor din acest cinematograf inedit, amplasat în centrul Sibiului, doar pe durata Festivalului ASTRA Film, se adresează copiilor.
„Programul full-dome le dă și în acest an spectatorilor săi șansa de a trăi experiența unică a cinematografului imersiv. Este al doilea an consecutiv când Sibiul este singurul oraș din România care oferă locuitorilor săi privilegiul de a lua contact cu cinematograful viitorului. Cinematograful-dom amplasat în Piața Mare din Sibiu este o construcție specială, iar ecranul ocupa întregul câmp vizual și înconjoară spectatorul, dându-i senzația de prezență nemijlocită în centrul evenimentelor din film”, se arată pe site-ul www.astrafilm.ro.
Programul oferă o selecție de proiecte unice care propun o călătorie dincolo de limitele realității, la intersecția dintre tehnologie și artă.
Miercuri sunt programate 13 filme în cinematograful dom din Sibiu, majoritatea pentru copii. Cea mai nouă producție cinema programată miercuri este filmul „Hello Terra”, produs în acest an în Polonia și care „conduce publicul prin secole de comunicare umană” pe parcursul a 30 de minute. foto: Astra Film Festival

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...