Percheziții în Sibiu, la firme de construcții. Evaziune fiscală de milioane de lei

0 1.312

Sibiul se află printre cele zece județe plus Bucureștiul în care miercuri dimineața se fac descinderi coordonate de polițiștii din Argeș. Vizate sunt firme din domeniul construcțiilor, iar valoarea prejudiciului este estimată la peste două milioane de lei.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, fac 36 percheziţii în Capitală şi în judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale suspectate de evaziune fiscală şi spălare a banilor.
Percheziţiile au loc la firme din domeniul construcţiilor.

Conform anchetatorilor, în perioada 2012 – 2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de mărfuri de la furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul adus bugetului statului este de peste 2.175.000 de lei.

Zece persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri.
La acţiunea participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice din judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi din municipul Bucureşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş.

Sursa www.news.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.