25032009 olimpia

Starea în care se află Bazinul Olimpia a fost mult discutată și dezbătută. Mulți ani aici nu s-a investit un leu, condițiile ajungând să nu mai fie în concordanță cu necesitățile sportului de performanță. Acum însă, lucrurile încep să se ”miște”. CSM Sibiu are un nou director care a pus reabilitarea bazinului pe lista de priorități.

Au început deja reparațiile
Darius Mara a venit la conducerea CSM Sibiu în urmă cu două luni. De atunci a și început reparațiile la Bazinul Olimpia. ”Am început cu acoperișul, pentru că era stricat și ploua în bazin. S-a refăcut complet, la fel ca și sauna. Aici s-a înlocuit absolut tot. Investiția în aceste lucrări a fot de aproximativ 100.000 de lei, bani veniți de la Ministerul Tineretului și sportului”, spune Darius Mara.

bazinul olimpia 2
Sauna a fost complet reabilitată și modernizată

Pentru anul viitor s-au stabilit deja lucrările ce se vor face. ”Pentru anul viitor am prevăzut buget pentru refacerea totală a celor două bazine. Trebuie refăcută instalația, schimbată gresia, faianța. Până acum am făcut lucrări de igienizare, dar trebuie refăcut și aici totul”, spune Darius Mara.

acoperis cazut
Acoperișul vechi a fost schimbat în totalitate la Bazinul Olimpia

Infrastructură și performanță
Darius Mara spune că pentru a cere performanță din partea sportivilor trebuie oferite și condiții. ”De trei ani exista un microbuz pentru deplasări care nu era înmatriculat. Acum s-a rezolvat situația, așa că sportivii se pot deplasa mai ușor atunci când e nevoie. Pentru anul viitor ne-am propus să terminăm construcția imobilului din Ștrand, pe care îl vom transforma într-un mic hotel cu 6 camere. Aici vor fi cazați sportivii care nu sunt din Sibiu, ca să nu mai facă naveta”, dezvăluie planurile de viitor directorul CSM Sibiu.

olimpia bazin inot copii
Micuții înotători vor beneficia de condiții mai bune pentru a face performanță la Olimpia

Darius Mara le-a stabilit și un obiectiv sportivilor sibieni. ”Anul acesta competițional trebuie să îl încheiem pe primele cinci locuri la toate sporturile. Acesta este obiectivul și sper să îl atingem, pentru că avem sportivi buni”, spune Darius Mara.

E nevoie de mișcare
Darius Mara vrea să atragă cât mai mulți copii spre sport, așa că a început deja o campanie în școlile din Sibiu pentru promovarea orelor de sport și a mișcării în general.

volei in scoala

”Am fost la școala 21 unde au venit cam 600 de copii. Fetele din echipa de volei au făcut sport cu copiii, am văzut copii cu înclinații spre sport. Vom merge și în alte școli pentru că cei mici trebuie să se îndrepte către sport, către mișcare. Este necesar să facă asta pentru a avea o viață echilibrată și pentru a se dezvolta armonios”, spune Darius Mara.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu