KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTE

Președintele României a declarat joi la Burxelles că a ajuns la un accord cu președintele Consiliului European pentru o întâlnire informală la Sibiu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, la Bruxelles, că a convenit cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, să aibă o întâlnire informală de Ziua Europei – 9 mai 2019 – la Sibiu, anunță Agerpres. „Avem astăzi și mâine întrunirea Consiliului European cu o agendă bogată și aș menționa din agendă câteva teme care sunt foarte importante pentru noi în România. Președintele Consiliului, domnul Tusk, va prezenta „agenda liderilor” — agenda șefilor de stat și de guvern, o agendă care arată când și cu ce teme ne vom întâlni noi până inclusiv în 2019 pentru a face Uniunea mai performantă, mai bună. Pe noi ne interesează foarte mult această chestiune, pentru că în prima parte a 2019 noi avem președinția Consiliului Uniunii Europene și cu siguranță ne vom implica pentru a avea rezultate foarte bune. Am convenit cu domnul Tusk să avem o întâlnire informală pe 9 mai, Ziua Europei 2019, în România, mai exact o întâlnire care se va desfășura la Sibiu și va fi ultima întâlnire unde probabil vom trage anumite concluzii în ceea ce privește viitorul Uniunii, agenda strategică, cum spunem noi”, a declarat președintele la începutul reuniunii de la Bruxelles.
Iohannis nu a menționat dacă tot atunci va avea loc Summit-ul UE de la Sibiu, din 2019, reafirmând doar că acest eveniment este o oportunitate pentru țara noastră. „Dacă putem să serbăm Ziua Europei cu un summit în România, cred că este un lucru extraordinar de bun”, a arătat președintele.
Klaus Iohannis a subliniat că o a doua chestiune foarte importantă care va fi discutată la Bruxelles se referă la evaluarea rezultatelor negocierii pe Brexit, unde „deocamdată cel puțin vești încurajatoare nu sunt”.

„În concret, nu cred că la această întâlnire vom fi în situația să spunem că putem să intrăm în faza a doua. Însă, ceea ce ne interesează pe noi foarte mult — drepturile cetățenilor europeni din Marea Britanie, deci și a românilor care trăiesc acolo — sunt o temă care se pare că este destul de bine cu deschidere tratată din ambele părți”, a adăugat șeful statului român. Video&Info: Agerpres

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns